Ηλεία Κορινθία

‘Ναπολιτάνικο χτύπημα’ σε φαρμακεία! – Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις σε Ηλεία και Κορινθία

Ακούστε το άρθρο

Τα φαρμακεία της Ηλείας και της Κορινθίας έβαλαν ‘στο μάτι’ Ιταλοί και κατάφεραν σε πέντε περιπτώσεις να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με την μέθοδο της απασχόλησης, ενώ οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι τα περιστατικά κλοπών είναι πολύ περισσότερα.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε στοιχείο που είχαν στην διάθεσή τους.

Μετά από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν πέντε κλοπές σε φαρμακεία στην Ηλεία και την Κορινθία. Οι κλοπές διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών.

Η δράση τους

Πρόκειται για έναν 40χρονο από την Νάπολη της Ιταλίας και έναν 43χρονο επίσης από την Νάπολη της Ιταλίας, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Οι δύο άνδρες ενεργώντας από κοινού διέπραξαν δύο κλοπές σε φαρμακεία στην Αμαλιάδα και την Γαστούνη, καθώς επίσης τρεις κλοπές σε φαρμακεία στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Οι δράστες ενεργούσαν σχεδόν ταχυδακτυλουργικά και κατάφεραν να αποσπάσουν τα ποσά με την μέθοδο της απασχόλησης και του αποπροσανατολισμού των φαρμακοποιών. Σε όλες τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν, οι δύο αλλοδαποί εισήλθαν στα φαρμακεία ζητώντας να αγοράσουν κάποιο φάρμακο με κόστος περίπου 3 ευρώ. Για να το πληρώσουν έβγαζαν από την τσέπη τους ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ ή των 50 ευρώ και όταν λάμβαναν τα ρέστα από το φαρμακοποιό ανακάλυπταν εντελώς τυχαία ότι είχαν σε ψιλά τα 3 ευρώ. Έτσι, ζητούσαν πίσω το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ ή των 50 ευρώ, κατέβαλαν τα 3 ευρώ, δεν επέστρεφαν όμως τα ρέστα που είχαν λάβει και… μέχρι να καταλάβει ο φαρμακοποιός τι είχε συμβεί γίνονταν καπνός!

Μετά την καταγγελία των δύο περιπτώσεων σε Αμαλιάδα και Γαστούνη, το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι με την δράση των δύο αλλοδαπών.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και λαμβάνοντας μαρτυρίες, κατάφεραν να εντοπίσουν την διαδρομή των δύο δραστών.

Έμεναν σε ξενοδοχείο στην Πάτρα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αλλοδαποί ταξίδευαν ανά τακτά διαστήματα από την Ιταλία στην Ελλάδα και διέμεναν κάθε φορά στο ίδιο ξενοδοχείο της Πάτρας. Η παραμονή τους εκεί ήταν μια- δυο μέρες, προφανώς όσο χρειάζονταν για να ξαφρίσουν μερικά φαρμακεία, επέστρεφαν στην Νάπολη και επέστρεφαν μετά από μερικές ημέρες στην Πάτρα για να κλέψουν εκ νέου.

Οι ίδιοι, όταν επισκέπτονταν τα φαρμακεία μιλούσαν αρκετά καλά ελληνικά, με λίγη προφορά, και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν δηλώσει Ελληνο-Αμερικάνοι ενώ σε άλλες ότι ήταν Έλληνες από την Αφρική.

Οι πέντε περιπτώσεις κλοπών που εξιχνιάστηκαν είναι αυτές που καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές, ωστόσο εικάζεται ότι οι περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερο και δεν αποκλείεται οι δράστες να είχαν ‘χτυπήσει’ σε φαρμακεία σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα