Ηλεία

Εξοπλισμό, κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ αγοράζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει σήμερα δια περιφοράς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφει η Γιούλη Ηλιοπούλου

«Τονωτική ένεση» δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε νοσοκομεία της περιοχής με αγορά αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ ύψους 554.000 ευρώ περίπου.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως (δια περιφοράς) το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να αποφασίσει για την χρηματοδότηση που αφορά στην αγορά κρεβατιών νοσηλείας ΜΕΘ με πλήρη εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ήδη υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com , πέντε από αυτά τα κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα θα εγκατασταθούν στο νοσοκομείο του Πύργου.

Η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά επίσης στην αγορά τριών κρεβατιών ΜΕΘ (με πλήρη εξορισμό) για το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, πέντε αναπνευστήρων και μόνιτορ για το νοσοκομείο του Ρίου ( που θα δώσουν την δυνατότητα μετατροπής ισάριθμων κλινών ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας) σε ΜΕΘ.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Αγρινίου θα αγοραστούν τέσσερις αναπνευστήρες, ένα μόνιτορ και ένα μηχάνημα ψηφιακής ακτινογραφίας για την ΜΕΘ

Η αρχική σκέψη εκ μέρους της ΠΔΕ αφορούσε στην δημιουργία κέντρου εργαστηριακής διάγνωσης στον Πύργο και το Αγρίνιο με στόχο την αποφόρτιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και την αποφυγή ταλαιπωρίας για τους Ηλείους και τους Αιτωλοακαρνάνες αντίστοιχα.

Ωστόσο με δεδομένο ότι οι εξελίξεις τρέχουν και σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους ήδη βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση ελέγχου της επιδημίας που είναι η φάση του μετριασμού της επέκτασης της νόσου ( η πρώτη φάση ήταν η πρόληψη όπου γίνονταν τα διαγνωστικά τεστ και γίνονταν η ιχνηλάτηση όλων των ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έπασχαν από κορωνοϊό) θεωρήθηκε πιο χρήσιμη η προμήθεια κρεβατιών ΜΕΘ και ειδικού εξοπλισμού .

Αναλυτικότερα, τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι:

  1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: 142.000,00 €
  2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. TOY Γ.Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ-Ν.Μ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ SARS – CoV 2: 110.000,00 €
  3. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»: 100.000,00 €
  4. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ – Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ: 202.000,00 €

Χρηματοδότηση για τη λειτουργία πέντε νέων κλινών ΜΕΘ για το Νοσοκομείο Πύργου

Όλη η επικαιρότητα