Πολιτική

Η Φ. Γεννηματά για Βενιζέλο: Δεν είναι ώρα για ρετρό διαφωνίες

Ακούστε το άρθρο

Τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Η πρώτη εντολή που πήρα όταν εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν η ενότητα. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, νομίζω ότι μπορώ να πάρω ένα τικ σε αυτό τον τομέα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Σχολιάζοντας την ηχηρή επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και τη συμπόρευση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την Δημοκρατική Συμπαράταξη η κ. Γεννηματά τόνισε: «είναι ένα πολύ θετικό βήμα η συνένωση με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Είναι σαφές ότι εμείς κάνουμε μία δημιουργική επίθεση στο μέλλον».

Σε ερώτηση που της έγινε για το αν η πόρτα είναι ανοιχτή και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι θέλουμε, αυτούς που δεν πήραν καρέκλα και τίτλο», ενώ υπογράμμισε ότι θέλει πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία χρόνια μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Φώφη Γεννηματά κλήθηκε να σχολιάσει και τη νέα πολιτική κίνηση από την Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωρίδη λέγοντας ότι «έχουμε απευθύνει κάλεσμα σε όλους. Τώρα όμως, όχι πριν από τις εκλογές.

Η απάντηση στον Βενιζέλο

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην χθεσινή σκληρή επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφορικά με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας: «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε γυρίσει σελίδα. Δεν είναι ώρα για ρετρό διαφωνίες. Όλοι έχουν το δίκιο τους. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι δυο τους «κάνουν καριέρα λέγοντας ότι για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ», ενώ τους κατηγόρησε ότι παρουσιάζονται «σαν τους μάγους με τα δώρα», αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι ένα όχημα με πολλές δυνάμεις που έχει μέλλον. Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Θέλουμε να έχουμε καταλυτικό ρόλο στη χώρα», απάντησε η Φώφη Γεννηματά σε ερώτηση που της έγινε για τυχόν συμμαχίες και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση.»

“Επίθεση στην κυβέρνηση”

Τέλος η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της με τους δανειστές κάνοντας ειδική αναφορά στην αξιολόγηση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί παρά τις διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης ότι το θέμα θα έχει κλείσει πριν από τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

«Η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού. Εμείς έχουμε ζητήσει την παραίτηση αυτής της κυβέρνησης από την άνοιξη του 2016. Είναι ξεκάθαρο ότι από αυτή τη βουλή δεν μπορεί να προκύψει εθνική κυβέρνηση, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να τα βρουν».

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα