Φαεινές διαθέσεις

isodynama_gia_to_aforologito.jpg

Πάλι στη γύρα έχει βγει η κυβέρνηση αναζητώντας ισοδύναμα για το αφορολογητο που επιθυμεί να νομοθετήσει στην ιδιωτική εκπαίδευση, παρότι ήδη νομοθέτησε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 6% και 12%.

Υπάρχει βλέπετε και η ευρωπαική νομοθεσία που απαγορεύει τέτοιες αποκλίσεις από τον βασικό συντελεστη ΦΠΑ , τον 23% δηλ, γεγονό που το διαμήνυσαν οι επιτηρητές του μνημονίου αφού οι δικοί μας, δεν το είχαν προσέξει όπως είπαν, ή προσπάθησαν να δοκιμάσουν την εργρήγορση των ελεγκτών.

Έχουμε περιέλθει σε μία κατάσταση μάλλον ιδιότυπη, αφού αντί να μιλάμε και να προγραμματίζουμε το μέλλον της παιδείας, ασχολούμαστε με το αν θα μπει ή όχι ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ως να πρόκειται για το αναγκαστικό καταφύγιο των φτωχών για τα παιδιά τους.

Μάλιστα δε όλα τα κόμματα μαζί και η κυβέρνηση , σαν να είναι συνεννοημένοι, «σκίζουν τα ιμάτιά του», για το μέγα κακό που μπορεί να συμβεί αν μπει ο κανονικός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενω ουδείς διαμαρτύρεται  για το 23% που ισχύει στα  ήδη ευρείας κατανάλωσης  και ειδικά στα είδη διατροφής που τυχαίνει με αυτα΄να τρέφεται και ο φτωχός κόσμος.

Όλη η Βουλή των Ελλήνων, υπακούοντας αλήθεια σε ποια λογική ή σε ποια μικροκομματική εκδοχή, κατόρθωσαν και πέτυχαν τέτοια ομοφωνεία , ως να προκειται για κάποιο μέγα εθνικό ζήτημα, από αυτά που ποτέ δεν επετεύχθηκε συμφωνία και οι μεν κυβερνώντες ψάχνουν για ισοδύναμα οι δε αντιπολιτευόμενοι καταγγέλουν την αδυναμία της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να κάνει μια εξαιρεση για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Μπερδεύτηκαν οι ιδεολογίες και πέραν τουτου χάσαμε πια το λογαριασμό περί του συντηρητικού ,του προοδευτικού, του καπιταλιστικού, του σοσιαλιστικού, και περισσότερο μπλέξαμε τις έννοιες αριστερά και δεξιά, ακριβώς στην κρίσιμη στιγμή, που γίνεται αγώνας ώστε να καθιερωθεί ο όρος αριστερά ώς ιδεολογική έννοια, πέραν της καθαρά γεωγραφική.

Και όλοι μας , ως θύματα της ιδεολογικής σύγχυσης ,αποστασιοποιηθήκαμε των πάντων, αφήνοντας τους αντιπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, στο ανεξέλεγκτο και στην όποια «φαεινή»  ή «σκοτεινή» διαθεσή τους, ελπίζοντες και βασιζόμενοι ότι θα κάνουν καλά τη δουλειά τους οι κηδεμονες και ελεγκτές  της Ευρωπαικής Ένωσης, παρότι γνωρίζουμε ότι δεν τους πολυενδιαφέρει τίποτε άλλο πλην της είσπραξης των τοκοχρεωλυσίων.