Lifestyle

Φάκελος «Μπάκιγχαμ»: Η πριγκίπισσα Αννα και ο σάλος για το νόθο παιδί

Ακούστε το άρθρο

Η Ελισάβετ Β’ πρέπει να είναι η μόνη βασίλισσα στην Ιστορία που είδε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της να παίρνουν διαζύγιο. Έπειτα από αυτό του Κάρολου, το πιο επεισοδιακό ήταν αυτό της αδελφής του, πριγκίπισσας Άννας. Όταν γεννήθηκε ήταν τρίτη στη γραμμή διαδοχής του θρόνου, αλλά τώρα έχει κατρακυλήσει στην 11η θέση. Σήμερα είναι 70 ετών, αλλά στα νιάτα της ήταν άριστη ιππεύτρια και το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1976, στο Μόντρεαλ. Στην προσωπική της ζωή, όμως, είχε σκαμπανεβάσματα.

Παρακολουθήστε με προσοχή τη συνέχεια γιατί πρόκειται για ένα μπλεγμένο κουβάρι ερωτικών σχέσεων. 

Ο πρώτος άνδρας με τον οποίο είχε σχέση ήταν ο Αντριου Πάρκερ-Μπόουλς, αλλά δεν προχώρησε. Ο Αντριου, λοιπόν, νυμφεύθηκε αργότερα την Καμίλα, με την οποία όμως χώρισε, καθώς η Καμίλα επέλεξε να συνάψει δεσμό με τον πρίγκιπα Κάρολο (που ήταν ακόμα παντρεμένος με τη λαίδη Νταϊάνα).

00.jpg
H πριγκίπισσα Αννα και ο πρώτος σύζυγός της Μαρκ Φίλιπς την ημέρα των αρραβώνων τους.

Η Αννα θα γνωριστεί ακολούθως με τον Μαρκ Φίλιπς, έναν αξιωματικό του βρετανικού Στρατού, τον οποίο αρραβωνιάζεται στις 9 Μαΐου 1973 και τον παντρεύεται μισό χρόνο αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου του 1973, στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Η τελετή μεταδόθηκε τηλεοπτικά και την παρακολούθησαν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vlxEFifQhOM&feature=emb_title

Στον γαμπρό προτάθηκε από το Παλάτι ο τίτλος του κόμη, που συνηθιζόταν άλλωστε να δίνεται σε άνδρες που μπαίνουν σε βασιλικές οικογένειες, αλλά ο ίδιος -παραδόξως- τον αρνήθηκε. Κατόπιν τούτου, ούτε τα δύο παιδιά που απέκτησε το ζευγάρι, ο Πίτερ (γεννήθηκε το 1977) και η Ζάρα (που γεννήθηκε το 1981), κατέχουν τίτλους ευγενείας.

Τον Αύγουστο του 1985, μια δασκάλα από τη Νέα Ζηλανδία δηλώνει πως όχι απλώς διατηρεί παράνομο δεσμό με τον Μαρκ Φίλιπς αλλά έχει κάνει και παιδί μαζί του. Εκείνος, φανερά εκνευρισμένος, τη διαψεύδει, αλλά εκείνη επιμένει και ζητά μάλιστα επιτακτικά να προβούν σε τεστ DNA για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Εξι χρόνια αργότερα, υποκύπτει στις πιέσεις της κοινής γνώμης και υποβάλλεται σε γενετικό τεστ πατρότητας. Ο σύζυγος της πριγκίπισσας έλεγε ψέματα. Το παιδί ήταν όντως δικό του.

ap_7311140144.jpgPrincess Anne και Marc Phillips (AP image)

Στις 23 Απριλίου 1992, έπειτα από δεκαέξι χρόνια έγγαμου βίου και δύο χρόνων σε διάσταση, έρχεται το διαζύγιο. Στο δικαστήριο η σχετική διαδικασία κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά και με τους ενδιαφερόμενους να μην είναι παρόντες. Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα προχωρήσει σε δεύτερο γάμο, αυτήν τη φορά με τον Τίμοθι Λόρενς, τον οποίο γνώρισε όταν εκείνος υπηρετούσε στο βασιλικό γιοτ «Britannia». Η σχέση τους αναπτύχθηκε περαιτέρω στις αρχές του 1989, τρία χρόνια αφότου ο ίδιος είχε γίνει ιπποκόμος των βασιλικών στάβλων. Θα τον παντρευτεί στις 12 Δεκεμβρίου 1992, όταν θα έχει γίνει πλέον στρατηγός του Βασιλικού Ναυτικού. Το μυστήριο τελέστηκε στη Σκοτία, καθώς η Αγγλικανική Εκκλησία απαγόρευε την τέλεση γάμων διαζευγμένων εφόσον οι πρώην σύζυγοί τους ήταν ακόμη εν ζωή. Ο Λόρενς θα αρνηθεί και αυτός τους τίτλους ευγενείας, όπως είχε πράξει και ο πρώτος άνδρας της Αννας.

[Κείμενο από την ειδική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που κυκλοφόρησε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, με τίτλο «Μυστικά & Σκάνδαλα στο Μπάκιγχαμ» – Οι έρωτες, τα πάθη, τα μίση και οι δολοπλοκίες που κλόνισαν το παλάτι]

Όλη η επικαιρότητα