Πολιτική

Φάμελλος: «Εμείς δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις καρέκλες με κληρονομικό δικαίωμα»

Ακούστε το άρθρο

Εμείς δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις καρέκλες με κληρονομικό δικαίωμα όπως οι γόνοι οικογενειών της μεταπολίτευσης τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” και το Βασίλη Σκουρή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναρωτήθηκε μάλιστα τι δουλειά έκαναν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πριν από 20 χρόνια και πρόσθεσε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί για να θέλουν τις καρέκλες.

«Είχαμε τις δουλειές μας» είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στην εκπρόσωπο του κόμματος Μαρία Σπυράκη που δήλωσε ότι έπρεπε να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα τα 2-3 προηγούμενα χρόνια και στον Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου που μίλησε για απομάκρυνση Τσίπρα ”με κλωτσιές” τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πρόταση και καταφεύγει σε θεατρινισμούς και την ενοχλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε ότι αν η ΝΔ τα είχε κάνει όλα σωστά δεν θα ψήφιζε την τροπολογία της κυβέρνησης για τις κατεδαφίσεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι συμφέροντα και η έλλειψη πολιτικής βούλησης οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση με τα αυθαίρετα στο Μάτι.

Ο κ. Φάμελος είπε ότι μέσα στον Αύγουστο θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, επισημαίνοντας ότι μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσουν οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις ώστε να γίνουν οι συμβάσεις για τα μηχανήματα έργων. Σημείωσε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες προκειμένου να μην καθυστερούν οι κατεδαφίσεις με προσφυγές. Διευκρίνισε ότι ο πολίτης θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο ΣτΕ μέσα σε 15 ημέρες.

Ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η κυβέρνηση δήλωσε ότι για την τραγωδία ευθύνονται οι πολίτες όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα. Για όσους έδωσαν άδειες, είπε ότι θα γίνει έρευνα και ο κόσμος θα μάθει ποιος υπέγραψε. Αναφορικά με τα τοξικά στην περιοχή τόνισε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από το νερό και είναι καθαρό.

Όλη η επικαιρότητα