Ομογένεια

Φάρμακα χωρίς παρενέργειες από ομογενή επιστήμονα

19980.jpeg
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα ανακάλυψη η οποία στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών, που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα, ενδέχεται ν’ αλλάξει δραστικά τον χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώζει ζωές.

Της ανακάλυψης αυτής προΐσταται ο ομογενής επιστήμονας Δρ. Άθα Χριστόπουλος, από το «Monash Institute of Pharmaceutical Sciences», o οποίος πέτυχε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά η πρωτεΐνη της καρδιάς.

«Εκείνο το οποίο ανακοινώνουμε με πεποίθηση σήμερα» δήλωσε ο ομογενής επιστήμονας «είναι ότι υπάρχει ένας εντελώς νέος τρόπος που ενεργοποιούνται οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες, κάτι που προηγουμένως ήταν αδύνατο. Τώρα είναι δυνατόν να αλλάξουμε τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί ο οργανισμός, με τη νέα αυτή μέθοδο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σχεδόν πάνω από τα μισά φάρμακα που βρίσκονται στην αγορά σήμερα, έχουν ως στόχο υποδοχής τις πρωτεΐνες του σώματος, επομένως, η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει πιο αποτελεσματικά φάρμακα για πάρα πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων της σχιζοφρένειας και του διαβήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλη η επικαιρότητα