Ηλεία

Φασκομηλιά: Φοβούνται κατάρρευση δρόμου οι κάτοικοι

Ακούστε το άρθρο
Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας από τους κεντρικούς δρόμους της Φασκομηλιάς του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής. Ο δρόμος για περίπου 50μ είναι καλυμμένος από καλάμια και χορτάρια και μετά δυσκολίας κινούνται τα οχήματα ενώ όταν βρέχει λόγο της κοιλότητας του εδάφους ο δρόμος πλημμυρίζει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όλα τα φρεάτια απορροής υδάτων είναι καλυμμένα με χώμα και έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρές ρωγμές στο οδόστρωμα με τους κατοίκους να φοβούνται την καθίζησή του το Χειμώνα.
Η Κάτοικος της Φασκομηλιάς Νικολέτα Βλάμη, δήλωσε χαρακτηριστικά:
” Έχουμε βάλει λεφτά από τη τσέπη μας για να καθαρίσουμε ένα δρόμο που την ευθύνη έχει ο δήμος. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο δήμο και αυτός αδιαφορεί. Ο δρόμος παρουσίασε πρόβλημα και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς παρά τις οχλήσεις μας να έρθει να δει. Δε πάει άλλο και αναγκαζόμαστε να καλέσουμε τα ΜΜΕ μπας και τους ξυπνήσουμε. Τα φρεάτια βουλωμένα εδώ και χρόνια, πλημμυρίζουν τα κτήματά μας, μηχάνημα έχουμε να δούμε χρόνια και δε μιλάει κανείς ”
Ο Κάτοικος της Νέας Φιγαλείας Σ.Μπ που περνά κάθε μέρα από το σημείο με το όχημα του δήλωσε:
” Δύσκολα να βρούμε το δίκιο μας. Δε μας ακούει κανείς. Ο δρόμος είναι κεντρικός και περνάνε συνέχεια αυτοκίνητα. Εγώ πολλές φορές έχω σηκώσει τις σχάρες να τις τοποθετήσω στη θέση τους γιατί με το χώμα και τα χορτάρια ‘σηκώνονται’ και υπάρχει πρόβλημα μα τη διέλευση των οχημάτων. Εάν έρθει το μηχάνημα είναι μια ώρα δουλειά να καθαρίσει το δρόμο ”
Καλούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων και τις τεχνικές υπηρεσίες να έρθουν να δουν από κοντά το πρόβλημα και να αποστείλουν άμεσα ένα μηχάνημα με σκοπό να αποκαταστήσει τη βατότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.
Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Όλη η επικαιρότητα