Κινηματογράφος

Το φαβορί στα Όσκαρ 2018

Ακούστε το άρθρο

Η πιο λαμπρή βραδιά, η απονομή των Όσκαρ 2018, πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται.

Η ταινία «Μορφή του Νερού» («The Shape of Water») συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αποσπάσει χρυσά αγαλματίδια.  Για την ακρίβεια έχει 13 υποψηφιότητες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες. Πολλές υποψηφιότητες συγκεντρώνει και η «Δουνκέρκη», που μετρά συνολικά οκτώ υποψηφιότητες χωρίς αυτές του σεναρίου ή κάποιου ρόλου.

Στην 90η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Dolby Theatre ταινία-φαβορί είναι αναμφισβήτητα «Η Μορφή του Νερού», αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να ανοίξει ο μαγικός φάκελος.

Βεβαίως σημαντικές είναι οι υποψηφιότητες που έχουν «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από Tο Έμπινγκ, Στο Μιζούρι».

Υποψήφιες σε σημαντικές κατηγορίες είναι φυσικά και οι ταινίες των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρίντλεϊ Σκοτ «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» και «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» αντίστοιχα.

Οι ακόλουθες ηθοποιοί είναι υποψήφιες για το Όσκαρ 2018 πρώτου γυναικείου ρόλου:

Η Σάλι Χόκινς για το «Σχήμα του νερού», η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ για το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», η Μάργκοτ Ρόμπι για το «Εγώ, η Τόνια», η Σίρσα Ρόναν για τo «Lady Bird», η Μέριλ Στριπ για το «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά».

Οι ηθοποιοί που είναι υποψήφιοι για το Όσκαρ 2018 πρώτου ανδρικού ρόλου:

Ο Τιμοθι Σαλαμέ για το «Call Me by Your Name», ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις για το «Phantom Thread», ο Γκάρι Όλντμαν για το «Η πιο σκοτεινή ώρα», ο Ντάνιελ Καλούγια για το «Get Out» («Τρέξε!»), ο Ντένζελ Ουάσινγκτον για το «Roman J. Israel, Esq.».

Οι ακόλουθες ηθοποιοί είναι υποψήφιες για το Όσκαρ 2018 δεύτερου γυναικείου ρόλου:

Η Αλισον Τζάνεϊ για το «Εγώ, η Τόνια», η Λόρι Μέτκαλφ για το «Lady Bird», η Οκτάβια Σπένσερ για «Το σχήμα του νερού», η Μέρι Τζ. Μπλάιτζ για το «Mudbound» και η Λέσλι Μάνβιλ για την «Αόρατη Κλωστή».

Οι ηθοποιοί που είναι υποψήφιοι για το Όσκαρ 2018 δεύτερου ανδρικού ρόλου:

Ο Σαμ Ρόκγουελ για το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», ο Γουίλεμ Νταφόε για το «The Florida Project», ο Γούντι Χάρελσον για το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», ο Ρίτσαρντ Τζένκινς για «Το σχήμα του νερού» και ο Κρίστοφερ Πλάμερ για το «Ολα τα Λεφτά του Κόσμου».

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα