Ηλεία Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης 2018: Παρέλαση… αστέρων!

Ακούστε το άρθρο

Διαβάζοντας κανείς το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια κορυφαία εκδήλωση που φιλοδοξεί να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις των πολιτιστικών δρώμενων που πραγματοποιούνται σε διεθνές επίπεδο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Χαμουζάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μουσικοσυνθέτης κ. Γιώργος Βούκανος παρουσιάστηκε το πρόγραμμα που είναι πραγματικά πλούσιο: Πέρα από την αναβίωση  της Μεσαιωνικής Νύχτας στο Κάστρο, υπάρχουν σπουδαία μουσικά σύνολα και τραγουδιστές που θα μαγέψουν το κοινό που θα κατακλύσει το Χλεμούτσι και όχι μόνο, αφού υπάρχει σκέψη στο πρόγραμμα να συμπεριληφθεί και η Ανδραβίδα, με συναυλία στο χώρο της Αγίας Σοφίας.

All-focus

Πλούσιο πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Χαμουζά: Τραγουδιστές όπως οι : Ελεονώρα Ζουγανέλη (6 Αυγούστου), Ελευθερία Αρβανιτάκη (11 Αυγούστου), Κωστής Μαραβέγιας (18 Αυγούστου), και Μανώλης Μητσιάς με Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (24 Αυγούστου), συναυλία στις 30 Αυγούστου από την βραβευμένη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Puchheimer  και μια θεατρική παράσταση «Η τρελή του Σαγιό» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις 15 Ιουλίου στο Σχολείο Κυλλήνης είναι h καλύτερη συνταγή για δροσερές καλοκαιρινές βραδιές.

Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Ιωσηφ Μοράντ δήλωσε τα εξής:

“Με μεγάλη χαρά και αυτό το καλοκαίρι το 7ο Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, συνεχίζει το ταξίδι του στον πολιτισμό στα όμορφα και ιστορικά μέρη του Δήμου μας.  Με κυριάρχες εκδηλώσεις τα Μεσαιωνικά Δρώμενα που θα αναβιώσουμε φέτος, Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Κάστρο Χλεμούτσι, στην Κυλλήνη, στην Ανδραβίδα, στα Λεχαινά. Οιτοπικές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις μαζί με τις συναυλίες θα δώσουν την ευκαιρία στους Δημότες μας και στους παραθεριστές μας να βιώσουν μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους συνεργάτες μου, τον Καλλιτεχνικό μας Διευθυντή και Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο, και τέλος εσάς που αγκαλιάζετε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη του τόπου μας, Σας εύχομαι να έχουμε ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με πολλές επιτυχίες για τον τόπο μας». Ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε μια συντονιστική επιτροπή και ένα φεστιβάλ στο νομό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

«Το Μυστικό Τραγούδι»

Ο κ. Βούκανος εκτός από τα σπουδαία ονόματα και σύνολα που θα πλαισιώσουν το 7 Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης, αναφέρθηκε και στις «Μεσαιωνικές νύχτες του Κάστρου».

«Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημιουργήσαμε ένα νέο μουσικό θέαμα με τίτλο “Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου – Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου” σε σκηνοθεσία και μουσική Γιώργου Βούκανου. Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές το 2012 και το 2013 με τις Μεσαιωνικές Ημέρες Καλοκαιριού που αγαπήθηκαν και είχαν μεγάλη απήχηση από επισκέπτες που τα παρακολούθησαν στο κάστρο Χλεμούτσι, φέτος το 2018 επανερχόμαστε με ένα νέο διαδραστικό θέαμα που θα είναι ενταγμένο στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Θα πραγματοποιηθεί 4 φορές μέσα στο καλοκαίρι τις Παρασκευές 21 – 28 Ιουλίου & 4 – 30 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 19.30 εως 22.30.

Τo “Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου” είναι μια μουσική παράσταση σε μουσική Γιώργου Βούκανου με 50 Καλλιτέχνες. Συμμετέχουν μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν στον μεσαίωνα, καθώς και  Ιππότες με στολές από τους RITTER HELLAS που θα αναβιώσουν το παραμύθι και τις αφηγήσεις.  Με την συμμετοχή της ομάδας Τοξοβολίας της Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών και της Ολυμπιονίκης Νέων Ζωής Παρασκευοπούλου. Σενάριο Μαίρη Βούκανου, στο τραγούδι θα είναι η Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου, αφήγηση από την Χρύσα Ρώμα, Video Art Εφη Παναγοπούλου και οι χορογραφίες από την Κωνσταντίνα Μπέρτσου».

Ο κ. Βούκανος ευχαρίστησε την εφορεία αρχαιοτήτων, την Περιφέρεια, τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ, τον κ. Δημήτρη Χάρδα, την πρόεδρο του ΝΠ κ. Άννα Γεωργιοπούλου και όλους όσοι συμβάλλουν στην επιυχία του Φεστιβάλ.

Όλη η επικαιρότητα