ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΟΠΑΠ: Στην γιορτή της Πάτρας Πανηλειακός, ΠΑΟΒ, Αίολος και Κένταυρος

Δύο μεγάλες γιορτές του αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Παμπελοπονησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Τα δύο φεστιβάλ θα υποδέχθηκαν περισσότερα από 2.000 παιδιά από τα Δυτική Ελλάδα και 3.000 γονείς/κηδεμόνες.

Το Σάββατο συμμετείχαν στο φεστιβάλ παιδιά από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που υποστηρίζονται από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, από τις περιοχές της Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ιονίων Νήσων, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Λακωνίας ενώ από την Ηλεία το «παρών» έδωσαν οι ακαδημίες του Πανηλειακού, του ΠΑΟ Βάρδας, του Αίολου Πύργου και του Κένταυρου Ωλένης.

Στο φεστιβάλ της Κυριακής πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια της τοπικής κοινωνίας έως 13 ετών, είτε ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σύλλογο, είτε όχι.

Όλα τα παιδιά έζησαν μια μοναδική αθλητική εμπειρία με στόχο τη νίκη του ευ αγωνίζεσθαι. Μεταξύ άλλων, αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στην ξιφασκία, το Tae Kwon Dο, την πάλη, την τοξοβολία, την επιτραπέζια αντισφαίριση, το τένις και την πυγμαχία. Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Κοντά στα παιδιά βρέθηακαν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος, o πρώην ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Δημήτρης Αργυρόπουλος, οι ΟΠΑΠ Champions Σεμέλη Ζαρμακούπη και Αλέξης Ιωακειμίδης, οι πρώην καλαθοσφαιριστές Κώστας Πετρόπουλος, Τάκης Πετρόπουλος και Νίκος Αργυρόπουλος, ο πρωταθλητής πυγμαχίας Θεόδωρος Ράλλης και πολλοί άλλοι αθλητές.

Οι γονείς/ κηδεμόνες παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα επιστημονικό σεμινάριο και μαθήματα μαγειρικής από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος.