Ηλεία Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ήλιδας: Πρεμιέρα απόψε στο κτήριο Τατάνη

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους θεατρόφιλους από τον δήμο Ήλιδας, την Θεατρική Ομάδα ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ και την Θεατρική Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’ από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Η πρεμιέρα γίνεται απόψε στις 9 το βράδυ στην οικία ‘Τατάνη’ στην Αμαλιάδα, όπου η Θεατρική Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’ παρουσιάζει την κωμωδία του Λεωνίδα Τσίπη «Μια ώρα με το ΜΠΟΣΤ ή Το Διαμάντι και το κήτος» και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Η Θεατρική Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’ είχε φιλοξενήσει το χειμώνα στο Φεστιβάλ της Παραμυθιάς την Θεατρική Ομάδα ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ και οι δύο Ομάδες αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα!

Κάλεσμα στο κοινό

Χθες παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον συντονιστή πολιτιστικών θεμάτων του δήμου Ήλιδας κ. Χρήστο Φωτόπουλο, τον σκηνοθέτη της Θεατρικής Ομάδας ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ κ. Χάρη Κότσιφα, τον υπεύθυνο της Θεατρικής Ομάδας ‘ΘΕΑΤΟ’ κ. Γιάννη Δημάκα και την εκ των πρωταγωνιστών της Ομάδας κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, η οποία κατάγεται από την Αμαλιάδα.

«Για εμάς ο πολιτισμός είναι μία διαδικασία ενοποιητική που ξεπερνά αποστάσεις και πολιτισμικές διαφορές, για εμάς ο πολιτισμός ενώνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών λοιπόν φιλοξενούμε την Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’, που θα παρουσιάσει μία πολύ ωραία παράσταση, τους ευχαριστώ για την παρουσία τους στον δήμο μας και να επισημάνω ότι εμείς θα είμαστε πάντα φιλόξενοι σε τέτοιες δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο κ. Κότσιφας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να έρχονται θεατρικές ομάδες από άλλους δήμους και να ενώνουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις. Η Θεατρική Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’ παρουσιάζει ένα εξαιρετικό έργο, το οποίο έχει παίξει σε όλη την Ελλάδα, είναι αξιόλογη δουλειά και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση που είναι δωρεάν». Ο κ. Κότσιφας ευχαρίστησε θερμά για την βοήθεια τον δήμο Ήλιδας, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας κ. Γιώργο Βούκανο και τον ιδιοκτήτη του ‘Amalias Hotel’ κ. Σάκη Νικολακόπουλο, καθώς προσέφερε δωρεάν τα δωμάτια για την φιλοξενία της Ομάδας.
Αισιοδοξία

Ο κ. Δημάκας δεν έκρυψε την χαρά του για την παρουσία της Ομάδας στην Αμαλιάδα, κάνοντας γνωστό ότι στην πόλη κλείνει ο κύκλος των παραστάσεων για το συγκεκριμένο έργο. Επεσήμανε δε ότι είναι μία παράσταση που θα διασκεδάσει αλλά και θα προβληματίσει τους θεατές και παράλληλα μέσα σε αυτή αναδεικνύεται ένα κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς.

Η κα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στο ρόλο της και σχολίασε ότι πρόκειται για μία παράσταση που θα τους πάει όλους λίγο… πιο πέρα, μέσα από την οποία ο καθένας έχει να δώσει πολλά. Δήλωσε επίσης ευγνώμων γιατί όπως είπε ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους και όλοι νιώθουν λίγο καλύτεροι άνθρωποι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.

Η παράσταση «Μια ώρα με το ΜΠΟΣΤ ή Το Διαμάντι και το κήτος», είναι μια σάτιρα που στοχεύει να εμφανίσει πάνω στη σκηνή τον μικροαστό μας εαυτό , τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία , τον νεοπλουτισμό και την ξενομανία μας και να αποδομήσει κοινωνικά στερεότυπα, πολιτικό σύστημα , κράτος και εκκλησία μα και να εξυψώσει πανανθρώπινες αξίες όπως την πολύτιμη αγάπη , την ανιδιοτελή φιλία και την συντροφικότητα.

Όλη η επικαιρότητα