Κινηματογράφος

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στον Πέδρο Αλμοδόβαρ για το σύνολο της καριέρας του

Ακούστε το άρθρο

Το τρομερό παιδί του ισπανικού κινηματογράφου πρόσθεσε άλλο ένα βραβείο στην πλούσια συλλογή του – Ο Αλμοδόβαρ είχε κάνει το ντεμπούτο του ως υποψήφιος στο Φεστιβάλ Βενετίας το 1983


Άλλο ένα σημαντικό κινηματογραφικό βραβείο έλαβε ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης τιμήθηκε αυτή τη φορά από το Φεστιβάλ της Βενετίας.

Γνωστός για το «Όλα για τη μητέρα μου», το «Μίλα της», τα «Ψηλά Τακούνια», ο Αλμοδόβαρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βενετία το 1983 με τη μαύρη κωμωδία «Αμαρτωλές καλόγριες». Το 1988 ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Λέοντα με την πασίγνωστη ταινία του «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», με την οποία έλαμψε το ταλέντο του παγκοσμίως.

«Η Βενετία… είναι ο τόπος όπου γεννήθηκα ως σκηνοθέτης. Για μένα, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», είπε στους δημοσιογράφους ο Αλμοδόβαρ.

Για τις «Αμαρτωλές καλόγριες», μια ταινία στην οποία μια τραγουδίστρια κρύβεται σε μια μονή με εκκεντρικές μοναχές –για την οποία παραδέχτηκε ότι δεν άρεσε σε όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής– είπε: «Και μόνο το γεγονός ότι συμμετείχα σε ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ έμοιαζε με θαύμα».

Ο Χρυσός Λέοντας είναι άλλο ένα βραβείο για το τρομερό παιδί του ισπανικού σινεμά, που έχει διακριθεί στα Όσκαρ, το Φεστιβάλ των Κανών, τα βραβεία Bafta, ενώ έχει κερδίσει και Χρυσή Σφαίρα.

Όλη η επικαιρότητα