Εκπαίδευση Ηλεία

Φεύγουν οι καθηγητές από το… Πανεπιστήμιο Αμαλιάδας – «Σιγή ιχθύος» από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Αιτήσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να αποχωρήσουν από το τμήμα της Αμαλιάδας υποβάλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας – ένας οι καθηγητές, αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρη την ομαλή έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και βέβαια την λειτουργία του ίδιου του Πανεπιστημίου Αμαλιάδας, που με την «βάφτιση» και… «αναβάθμισή» του σε Πανεπιστήμιο δεν βρίσκει τη στήριξη και τα εχέγγυα εκείνα που θα συμβάλλουν αν όχι στην αναβάθμισή του, τουλάχιστον στην λειτουργία του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τους 12 καθηγητές, έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις δύο για μετακίνηση και υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο αιτήσεις που αναμένουν σχετική απόφαση. Παράλληλα, την ίδια διάθεση δείχνουν και οι υπόλοιποι, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αρχές και οι φορείς του δήμου και γενικότερα του νομού θα πρέπει να αντιδράσουν, για να μην χαθεί το πανεπιστημιακό τμήμα Αμαλιάδας.

Σε μια χρονική συγκυρία που τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων, οι οποίοι δεν θα γνωρίζουν την έδρα της σχόλης τους. Δεν αποκλείεται δε, στο τέλος της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση για το μείζον αυτό θέμα που έχει προκύψει…

Σε δεινή θέση…

Όπως και να ‘χει, μετά και την καταγγελία του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη  στις αρχές Σεπτεμβρίου σχετικά με την απόφαση των καθηγητών να φτάσουν μέχρι τέλους τον στόχο τους που είναι η μετακίνησή τους στην Πάτρα ή το Μεσολόγγι – με εφικτή δυνατότητα την δεύτερη – το… νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Αμαλιάδας βρίσκεται σε δεινή θέση.

Υποθετικά, και η πλειοψηφία των καθηγητών να μην καταφέρει να μετακινηθεί, και μόνο η διάθεση και η ψυχολογία κάθε χρόνο απαξίωσης από μέρους τους του τμήματος που διδάσκουν, δεν μπορούν να συντελέσουν εποικοδομητικά προς τους σπουδαστές, αλλά και προς την τοπική κοινωνία.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι χθες το πρωί οι πινακίδες στους δρόμους της πόλης που μέχρι πρότινος ανέγραφαν «προς ΤΕΙ Αμαλιάδας», πλέον αντικαταστάθηκαν με άλλες που αναγράφουν «Πανεπιστήμιο Πατρών», όπως εξάλλου αναγράφεται και στην πρόσοψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου… Αμαλιάδας.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών τηρείται «σιγή ιχθύος» και οι μόνες τοποθετήσεις που θα κάνουν για οποιοδήποτε ζήτημα θα γίνει επίσημα μέσω ανακοίνωσης.

Όλη η επικαιρότητα