Αθλητισμός

Η FIFA ανακοίνωσε την επιτροπή παρακολούθησης της ΕΠΟ

Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, μια μέρα μετά από τη συνάντηση του απεσταλμένου της FIFA στην Ελλάδα και επικεφαλής της επιτροπής εθνικών ομοσπονδιών, Μπιορν Βασάλο, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ανακοίνωσε τη σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα είνα ο Χέρμπερ Χίμπελ, δικηγόρος στο επάγγελμα και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστρίας, καθώς και της νομικής επιτροπής της UEFA.

Μέλος της επιτροπής θα είναι ο Ίβαν Βέλα, Διευθυντής Αθλητισμού της Μάλτας, μάνατζερ της ομοσπονδίας της χώρας και Διευθυντής Τοποθεσιών της UEFA. Το έτερο μέλος θα είναι ο Ισπανός με αλβανικές ρίζες Εντουάρντο Ντερβίσι, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης αρχικά θα επιθεωρήσει τις εργασίες για τις εκλογές της ΕΠΟ την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ακολούθως και για τουλάχιστον 12 μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επιτροπή «θα ελέγχει την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη γενικότερη κατάσταση της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης και του μπάτζετ, θα αναφέρει και θα παρέχει συστάσεις σε θέματα λειτουργίας της ΕΠΟ και θα παρακολουθεί τις ενέργειες που θα εκπορεύονται από τις συστάσεις της.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα παρέχει στη FIFA και στην UEFA αναφορές τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα