Κόσμος

Φιγιόν: Ζητά συγγνώμη για το Penelope Gate, αλλά δεν παραιτείται

Ακούστε το άρθρο
Την επιλογή του να προσλάβει τη σύζυγό του Πενελόπ Φιγιόν, υπερασπίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος της δεξιάς για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν. Ο γάλλος πολιτικός ζήτησε συγγνώμη από τους Γάλλους, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί, ζητώντας «νέο ξεκίνημα» για την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Φιγιόν παραδέχθηκε ότι προσέλαβε τη σύζυγό του με μισθό 3.677 ευρώ καθαρά το μήνα, χαρακτηρίζοντας συνεργάτιδα τη Βρετανίδα σύντροφό του και τη μεταξύ τους συνεργασία «σχέση εμπιστοσύνης».

«Ναι προσέλαβα την σύζυγο μου σαν συνεργάτιδα για 15 χρόνια με  μισθό 3.677 ευρώ καθαρά το μήνα. Hταν συνεργασία εμπιστοσύνης με την οικογένεια μου που σήμερα προκαλεί δυσπιστία. Λυπάμαι βαθύτατα και ζητώ συγνώμη από τους Γάλλους», δήλωσε, δίχως να υπεισέλθει στην ουσία της καταγγελίας, η οποία δεν ήταν οι απολαβές της Πενέλοπε Φιγιόν, αλλά το ότι δεν προσέφερε τις υπηρεσίες για τις οποίες προσελήφθη.

Σε μία προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γάλλων ψηφοφόρων, ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να απαριθμεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει. Ωστόσο, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της εφημερίδας που δημοσίευσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως «γράφει ψέματα».

Ο Φιγιόν είπε, επίσης, ότι αργότερα μέσα στην ημέρα, θα δώσει στη δημοσιότητα έναν αναλυτικό πίνακα με τις απολαβές της συζύγου του.

Όταν ρωτήθηκε για τη δικαστική έρευνα που διεξάγεται τόσο στη σύζυγό του, όσο και στον ίδιο, ο Γάλλος πολιτικός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν θα παρασυρθεί «σε ένα μηντιακό δικαστήριο».

Ο Φρανσουά Φιγιόν όχι μόνο δεν παραιτήθηκε όπως απαιτούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά ανακοίνωσε πως από σήμερα ξεκινά μια «νέα προεκλογική εκστρατεία», με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και πείσμα.  Τόνισε, δε, πως δεν προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα, καθώς ήταν ο μισθός της συζύγου του.

«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να φέρει ανάκαμψη» στη Γαλλία, τόνισε.

Πάντως, ο Φιγιόν έχει έρθει αντιμέτωπος με φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που τον καλούν να παραιτηθεί, ενώ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται τρίτος πίσω από τον Μακρόν και την Λεπέν.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα