Φιλανθρωπικό πάρτι στα Λεχαινά για τη στήριξη των φιλοξενούμενων στο ΚΕΠΕΠ

Φιλανθρωπικό πάρτι με σκοπό την ενίσχυση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων πραγματοποιείται στα Λεχαινά το Σάββατο το βράδυ από τις 10 μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, στην καφετέρια “Pallas”, απέναντι από το δημαρχείο.

Είναι μια πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μέλη της οποίας βρέθηκαν χθες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών για μια ακόμη φορά και αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους στους 44 φιλοξενούμενους του ιδρύματος. Οι εθελοντές είναι πρώτη φορά που κάνουν ανάλογη εκδήλωση και αυτή ξεκινά το Σάββατο από τα Λεχαινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα παιδιά αναγνώρισαν τους εθελοντές και με κραυγές εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους. Ένας από τους μικρούς μόλις αντίκρυσε τον ακτιβιστή και μέλος της Μηδενικής Ανοχής Αντώνη Ρέλλα άπλωσε από το αναπηρικό καροτσάκι τα χέρια του για να τον αγκαλιάσει.

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί»

Ο  Αντώνης Ρέλλας, ο σκηνοθέτης ανάπηρος ακτιβιστής δήλωσε από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ως σκηνοθέτης  και ως μέλος της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή, έρχομαι τακτικά εδώ  και παρακολουθούμε την διαδικασία της αποιδρυματοποίησης, για την οποία προφανώς έχουμε παίξει ένα σημαντικό ρόλο, ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία και να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΠΕΠ. Σήμερα βρίσκομαι εδώ για να πραγματοποιήσω άλλο ένα κινηματογραφικό γύρισμα. Η κατάσταση  έχει βελτιωθεί, δεν υπάρχουν πλέον άνθρωποι μέσα σε κλουβιά ή δεμένοι, αλλά αυτό που περιμένουμε να συμβεί είναι η μεταστέγαση. Να φύγουν οι άνθρωποι σταδιακά και να οδηγηθούν σε μικρές δομές εντός του αστικού ιστού. Αυτό αν συμβεί σύντομα θα αποτελέσει και μια πρώτη νίκη αναφορικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και η πολιτεία και η κοινωνία τις ζωές των αναπήρων οι οποίοι για κάποιους λόγους βρίσκονται εκτός της οικογένειας και χρειάζονται προστασία.»