Αρθρογραφία

Φιλότιμο και…τσίπα

mallios.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου, για την λήψη της ευρωδόσης, δηλώνει ο κ.Στουρνάρας, λες και οι μέχρι τώρα παρόμοιες ήταν εύκολες, ή ακόμη κι αν ήταν, φαίνονταν δύσκολες στο πλατύ κοινό, γιατί έτσι έπρεπε να γίνεται επικοινωνιακά, ώστε να κρατιέται ο κόσμος σε αποπροσανατολιστική εγρήγορση.

Το επικοινωνιακό πρόγραμμα τούτης της Κυβέρνησης, φαίνεται αδίστακτο και τολμηρό, τόσο ώστε δεν διστάζει να προωθεί συνταγές ακραίες και εν προκειμένω, καταμεσίς του καλοκαιριού και ενώ βαδίζουμε στα πρόθυρα του Αυγούστου.

Δεν διστάζουν οι φωστήρες της προπαγάνδας και του κομματικού παιγνιδιού, να πιέζουν τον κόσμο καταμεσίς του καλοκαιριού και μέσα στη ζέστη για πράγματα γνωστά σε όλους και αυτονόητα, ότι δηλαδή η τρόικα, φυσικό είναι όπως έχει η κατάσταση, να απαιτεί την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.

Είναι οι όροι και προϋποθέσεις λήψεις της δόσης, που  τέθηκαν και υπογράφηκαν, άρα αποδέχθηκαν από την κυβέρνηση με την υπογραφή του τελευταίου μνημονίου δανειοδότησης και ουσιαστικά ανανέωσης των παλαιότερων δανείων.

Έτσι λοιπόν κύριε Στουρνάρα, δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι, να χτυπάς το καμπανάκι του κινδύνου μη λήψης της δόσης, αντίθετα μπορείς αθόρυβα να κάνεις την δουλειά σου, σύμφωνα με την υπογραφή σας και με τις ευαισθησίες σας, εκτός και αν έχετε πρόβλημα γενικά, υπογραφών και ευαισθησιών.

Γιατί πραγματικά, αν έχετε τέτοιο πρόβλημα, φυσικό είναι, να προσπαθείτε πάντα, ώστε να υπεκφεύγετε και να αποφεύγετε, για να μεταφέρετε τις ευθύνες και τις αγωνίες σε αυτούς που δεν ευθύνονται, αλλά δυστυχώς είναι οι μόνοι που αγωνιούν και πληρώνουν τα σπασμένα σας.

Αφήστε λοιπόν για λίγο ήσυχο τον κόσμο, μην του φορτώνεται, πέραν των οικονομικών, ηθικά βάρη και ενοχές, ότι τάχα δυσκολευόμαστε να πάρουμε την δόση και εκβιαστικά στρέφετε το ενδιαφέρον  προς άλλες κατευθύνσεις, προς αυτές που αφορούν μόνο εσάς που θεωρείσθε κυβερνήτες  και είσθε ασφαλώς, αυτού του τόπου.

Γνωρίζουμε βέβαια όλοι, ότι σε όλες τις διαπραγματεύσεις των μέχρι τώρα δόσεων των ευρωδανείων, πάντα τα ίδια λέγατε και πάντα η δόση λαμβάνονταν, πανηγυρικά κατά την άποψή σας, μάλιστα δε και με επιδίωξη είσπραξης των ευσήμων από μέρους σας, για την επίπονη δήθεν προσπάθεια και την αποτελεσματικότητά σας.

Άρα λοιπόν, μαζευτείτε λιγάκι και ρίξτε το βάρος στην τακτοποίηση των δημοσιονομικών, των φορονομικών και φορολογικών, στην αναδιοργάνωση του Δημοσίου και αφήστε την  επικοινωνιακή προπαγάνδα κομματικού και ιδιοτελούς προσανατολισμού, καταμεσίς του καλοκαιριού.

Λίγο φιλότιμο και λίγη τσίπα, δεν βλάπτουν, μάλιστα δε, ωφελεί οπωσδήποτε η επίδειξη του ελάχιστου σεβασμού προς τους πολίτες αυτής της χώρας, που οδηγήθηκε, άθελά της, με ευθύνες σας, σε αυτή την ιδιότυπη  και ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα