Εκπαίδευση

Οι φοιτητές αυτού του ελληνικού Πανεπιστημίου είναι οι πιο περιζήτητοι στην αγορά εργασίας!

Ακούστε το άρθρο

Ένα πράγμα που τριγυρνάει στο μυαλό των φοιτητών και δη των πτυχιούχων, είναι το πόσο άμεσα θα έχουν επαγγελματική αποκατάσταση. Γι’αυτό είναι σημαντικό οι φοιτητές να γνωρίζουν και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων για προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Με αυτό το κριτήριο λοιπόν προστέθηκαν στη λίστα του οργανισμού Quacquarelli Symonds, ευρύτερα γνωστό ως QS, τα διεθνή Ανώτατα Ιδρύματα που έχουν εργασιακή αποκατάσταση. Ο πίνακας με τα πανεπιστήμια από 65 χώρες «βαθμολογεί» εκτός από τη φήμη των φοιτητών στην αγορά εργασίας, το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών, την έρευνα, τις υποδομές και το προσωπικό.

Επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό που σε αυτή τη λίστα υπάρχει και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο προστέθηκε για πρώτη φορά στις θέσεις 201-250 παγκοσμίως. Στο συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης βρίσκονται ακόμα δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 201-250 και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 301-500.

Στη πρώτη θέση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, χωρίς να μας προκαλεί έκπληξη. Από τα πανεπιστήμια που παρουσιάζονται στην εν λόγω κατάταξη 207 είναι από την Ευρώπη, 99 από τη Βόρεια Αμερική, 117 από την Ασία, 11 από την Αφρική, 33 από τη Λατινική Αμερική και 27 από την Ωκεανία.

Πηγή: neopolis.gr 

Όλη η επικαιρότητα