Life Εκπαίδευση Ένθετα

Φοιτητικό σπίτι: Η λίστα με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείς

Ακούστε το άρθρο

Πάρε μολύβι και χαρτί και κράτα σημειώσεις

Πριν από λίγες μέρες μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα των βάσεων.

Είναι επίσημο: τα κατάφερες!

Είσαι πλέον φοιτητής. Πέρασες στη σχολή που ήθελες και έχεις ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεσαι για το πρώτο μεγάλο βήμα της ζωής σου.

via GIPHY

Το Patrisnews είναι εδώ, για να σε γλιτώσει από το περιττό άγχος και να σου παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχει το φοιτητικό σου σπίτι, για μια ευχάριστη και πιο εύκολη φοιτητική ζωή.


Κουζίνα 

via GIPHY

Ξεκινώντας από τα βασικά, μια κουζίνα για να είναι “κομπλέ” πρέπει να έχει: ψυγείο, φούρνο ή φουρνάκι και προαιρετικά (θα σε βολέψει πολύ ως φοιτητή): φουρνάκι μικροκυμάτων.

Για να εξοπλίσουμε την κουζίνα μας με όλα τα απαραίτητα θα χρειαστούμε:

  • Τραπέζι

Θα χρειαστείς σίγουρα ένα τραπεζάκι (είτε μικρό, είτε μεγαλύτερο, ανάλογα πάντα με τον χώρο του σπιτιού σου) για να γευματίζεις. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα, κάνοντας κλικ εδώ.

  • Καρέκλες

Τέσσερις καρέκλες αρκούν, έτσι ώστε να μπορείς να προσκαλέσεις την παρέα σου από τη σχολή, ή να υποδεχτείς την οικογένεια που ήρθε να σε δει στο φοιτητικό σου σπίτι. Μπορείς να βρεις τις καρέκλες που ψάχνεις κάνοντας κλικ εδώ.

  • Κατσαρόλες

Θα χρειαστείς μία μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, και ένα μικρό κατσαρολάκι. Για παράδειγμα, τα παραπάνω είναι απαραίτητα, ώστε να φτιάξεις μια μακαρονάδα με σάλτσα – ίσως την πιο κλασική φοιτητική συνταγή -.

  • Τηγάνι ή γουόκ

Ασχέτως με το πόσο εξοικειωμένος είσαι με την μαγειρική, σίγουρα θα χρειαστείς ένα τηγάνι. Προτίμησε κάποιο μεσαίου μεγέθους ή ακόμη καλύτερα ένα γουόκ, μέσα στο οποίο μπορείς να τηγανίσεις, να βράσεις και να ψήσεις τα πάντα. Δείτε εδώ πως μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα wok. Βρείτε εδώ τηγάνια και γουόκ.

via GIPHY

  • Πιάτα

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις πολλά και διαφορετικά πιάτα. Θα χρειαστείς τέσσερα με έξι πιάτα για το μεσημεριανό ή βραδινό σου γεύμα, ένα μπολ για τα δημητριακά σου, και δύο μπολ για σούπες και σαλάτες. Εάν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις φούρνο μικροκυμάτων είναι καλό να προσέξεις αν τα πιάτα που θα πάρεις είναι ειδικά και για microwave.

via GIPHY

  • Κουτάλες, σπάτουλες και μαχαιροπίρουνα 

Εδώ θα σου προτείναμε να προμηθευτείς ένα σετ εργαλείων μαγειρικής, από τα πολλά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έτσι ώστε να μπορείς να μαγειρεύεις και να σερβίρεις το φαγητό σου σωστά. Ακόμη, πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε τέσσερα σετ με πιρούνια μαχαίρια και κουτάλια (μικρά και μεγάλα).

  • Ποτήρια και κούπες

Μια εξάδα με ποτήρια νερού είναι ό,τι πρέπει για αρχή. Για τον καφέ σου θα χρειαστείς σίγουρα και μια κούπα ή φλιτζάνι (ανάλογα την προτίμηση που έχεις στους καφέδες). Καλό θα ήταν όμως να προμηθευτείς περισσότερα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα έρθει στο σπίτι για επίσκεψη.

via GIPHY

  • Καφετιέρα

Το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται “καφές”: Πρέπει να ξυπνήσεις πρωί για να πας στο μάθημα (μετά από νυχτερινή έξοδο ή μεταμεσονύχτιο διάβασμα), πρέπει να μείνεις άυπνος για να τελειώσεις την εργασία που πρέπει να παραδώσεις αύριο… Ένα μόνο θα σε σώσει: Ένας δυνατός καφές. Για να τον φτιάξεις θα πρέπει να προμηθευτείς μια καφετέρια, ανάλογη των προτιμήσεων σου. Θες καφετιέρα φίλτρου, ηλεκτρικό μπρίκι για αχνιστό ελληνικό καφέ, φραπιέρα, ή μήπως καφετιέρα espresso;

Υ.Γ:  Αν είσαι τύπος που προτιμάς να πιεις χυμό αντί για καφέ δεν θα σε αδικήσουμε, εδώ θα βρεις τον αποχυμωτή που ψάχνεις.

  • Τοστιέρα

Στα φοιτητικά σου χρόνια ίσως θα καταναλώσεις περισσότερα τοστ από όσα θα καταναλώσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Γι’ αυτό θα χρειαστείς μια καλή τοστιέρα. Μ’ ένα κλικ εδώ θα βρεις ακριβώς αυτή που ψάχνεις.

  • Ταψί

Ένα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες δεν θα το φτιάξεις; Θα το φτιάξεις… Δύο μπριζολίτσες στο φούρνο δεν θα τις ρίξεις; Θα τις ρίξεις… Για τα παραπάνω θα χρειαστείς ένα ταψί. Είτε θέλεις στρογγυλό, είτε τετράγωνο, κάνοντας κλικ εδώ, θα βρεις το ιδανικό για σένα.

  • Ξύλο κοπής 

Είτε θέλεις να κόψεις κρέας, είτε λαχανικά, σίγουρα θα χρειαστείς ένα ξύλο κοπής, και για λόγους υγιεινής, αλλά και για να μην αφήσεις σημάδια στον πάγκο της κουζίνας σου.

via GIPHY

  • Τάπερ και σκεύη αποθήκευσης φαγητού

Σχολή, διάβασμα, εργασίες… Το καθημερινό μαγείρεμα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό πρέπει να προμηθευτείς τάπερ και σκεύη αποθήκευσης φαγητού, ώστε να αποθηκεύεις το φαγητό σου και να το διατηρείς στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για όσες μέρες θέλεις.


Σαλόνι

via GIPHY

  • Τραπεζάκι

Ένα τραπεζάκι στο σαλόνι είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο. Βρες εδώ το καλύτερο για σένα.

  • Καναπές (ιδανικά καναπές – κρεβάτι)

Φυσικά και θα πάρεις έναν καναπέ, ο οποίος θα ήταν ιδανικό να ανοίγει και να γίνεται κρεβάτι, γιατί σίγουρα κάποιον θα χρειαστεί να φιλοξενήσεις. Εδώ θα βρεις μια μεγάλη συλλογή από καναπέδες, κι εδώ μια αντίστοιχη συλλογή από καναπέδες που γίνονται κρεβάτια.

via GIPHY

  • Έπιπλο για τηλεόραση και τηλεόραση

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής πολλά βράδια θα τα περάσεις μπροστά από την τηλεόραση, είτε μόνος, είτε με φίλους, βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία. Άρα θα χρειαστείς: α) Τηλεόραση και β) Ένα έπιπλο ή μια βάση για να την τοποθετήσεις. Βρες εδώ και διάλεξε την τηλεόραση που καλύπτει τις ανάγκες σου και εδώ κάνε κλικ για να βρεις το ιδανικό έπιπλο ή βάση για αυτήν.

  • Ένα ωραίο φωτιστικό

Ένα στιλάτο φωτιστικό θα δώσει στον χώρο σου μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο γούστο σου.

  • Σκαμπό

Δύο με τρία σκαμπό πάντα είναι απαραίτητα σε ένα φοιτητικό σπίτι που συνήθως γεμίζει φοιτητο-παρέες. Είτε υφασμάτινο, είτε ξύλινο, θα σου λύσει τα χέρια. Βρες το ιδανικό για σένα.

  • Καθρέφτης

Ένας καθρέφτης, πρώτον, θα κάνει τον χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος (ναι, έτσι λένε οι διακοσμητές και έχουν δίκιο), και δεύτερον, θα σε εξυπηρετήσει στην επιμέλεια του ντυσίματος ή των μαλλιών σου… για να μην ξεχαστείς κανένα πρωί και βγεις από το σπίτι κάπως έτσι:

via GIPHY

Βρες εδώ λοιπόν τον καθρέφτη που θα συμπληρώσει τη διακόσμηση του σαλονιού σου.

  • Γραφείο και καρέκλα γραφείου

Γραφείο και καρέκλα… Θα περάσεις πολλές πολλές ώρες από την φοιτητική σου ζωή μελετώντας και γράφοντας εργασίες. Γι’ αυτό θα χρειαστείς, ένα γραφείο και μια άνετη καρέκλα. Βρες το γραφείο και την καρέκλα γραφείου που ταιριάζουν στο γούστο σου.

  • Πίνακας Ανακοινώσεων 

Ένας πίνακας ανακοινώσεις, στον οποίον θα μπορείς να καρφιτσώνεις σημειώσεις ή εκκρεμότητες που πρέπει να θυμηθείς (ναι αυτά τα άπειρα post it που συσσωρεύονται στις τσάντες σου), θα σου φανεί πολύ χρήσιμος. Βρες εδώ τον κατάλληλο για σένα.

  • Βιβλιοθήκη

Εάν είσαι αυτό που λέμε “διαβαστερό παιδί”, σίγουρα θα χρειαστεις μια βιβλιοθήκη για να αποθηκεύσεις με σειρά τα βιβλία σου (είτε είναι της σχολής, είτε όχι). Κάνε κλικ εδώ, για να διαλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από βιβλιοθήκες.

  • Κρεμάστρα 

Για να μη γεμίσει το σαλόνι σου πεταμένες ζακέτες και μπουφάν, θα πρέπει να πάρεις μια κρεμάστρα. Διάλεξε την κατάλληλη για σένα εδώ και εδώ.

Μπάνιο

via GIPHY

  • Σετ για το νιπτήρα

Αποθήκευσε το σαπούνι, τις μπατονέτες, την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα σου με στυλ. Κάνε κλικ εδώ και διάλεξε το σετ που ταιριάζει στο γούστο σου.

  • Πιγκάλ

…οι λόγοι είναι ευνόητοι. Βρες εδώ αυτό που ταιριάζει στο μπάνιο σου.

  • Κάδος σκουπιδιών

Ένας κάδος σκουπιδιών είναι απαραίτητος μέσα στο μπάνιο. Εδώ θα βρεις πολλούς και διαφορετικούς κάδους, εξαιρετικής ποιότητας.

  • Πετσέτες

Πετσέτες προσώπου και σώματος. Ιδανικά προμηθεύσουν δύο με τρία σετ. Ενώ μην ξεχάσεις να προμηθευτείς και την απαραίτητη πετσετοθήκη, για να μην πετάς τις πετσέτες σου από εδώ κι από εκεί. Κάνε κλικ εδώ, για να βρεις την πετσετοθήκη που ταιριάζει στο μπάνιο σου.

  • Καλάθι για τα άπλυτα

Ένα καλάθι για τα άπλυτα σου είναι αναγκαίο. Στο εμπόριο θα βρεις άπειρα σχέδια και χρώματα για να διαλέξεις. Διάλεξε κάνοντας κλικ εδώ το δικό σου καλάθι.

  • Χαλάκι

Μπάνιο = νερά… πολλά νερά. Γι’ αυτό ένα χαλάκι διπλά από την ντουζιέρα / μπανιέρα, είναι απαραίτητο. Κάνε κλικ εδώ για να διαλέξεις το χαλάκι της αρεσκείας σου.

  • Καθρέφτης 

Θες να φτιάξεις τα μαλλιά σου, να κάνεις το μακιγιάζ σου ή απλά να πλύνεις τα δόντια και το πρόσωπο σου… απλά πράγματα, καθημερινά. Γι’ αυτό ένας καθρέφτης στο μπάνιο είναι απαραίτητος, βρες εδώ τον ιδανικό για εσένα.

  • Κουρτίνα

Για να μην χρειάζεται καθημερινό σφουγγάρισμα το μπάνιο, προμηθεύσου μια κουρτίνα. Εδώ θα βρεις κουρτίνες σε πολλά και διαφορετικά χρώματα για να διαλέξεις.

via GIPHY

  • Προϊόντα καθημερινής περιποίησης

Αυτονόητα μεν, οφείλουμε να τα αναφέρουμε δε. Χτένα / βούρτσα, σαμπουάν, αφρόλουτρο κλπ κλπ προϊόντα καθημερινής περιποίησης.

  • Αφυγραντήρας 

Πολλά φοιτητικά σπίτια (δυστυχώς) λόγω διαρρύθμισης, δεν έχουν παράθυρο στο μπάνιο, ή έχουν κακό εξαερισμό. Εάν το σπίτι σου έχει αυτό το μικρό μειονέκτημα, και δεν θες οι τοίχοι σου να φουσκώσουν ή να μαυρίσουν από την υγρασία πρέπει να προμηθευτείς έναν αφυγραντήρα. Μπορείς να διαλέξεις εδώ, αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες του μπάνιου σου.

  • Φαρμακείο

Μην το υποτιμήσεις… Είναι απαραίτητο στο φοιτητικό σου σπίτι να υπάρχει ένα φαρμακείο. Ένα παυσίπονο, ένα χανζαπλάστ, ένα οινόπνευμα, ένα ιώδιο… σίγουρα θα σου χρειαστούν μέσα στα χρόνια.

via GIPHY


Υπνοδωμάτιο 

via GIPHY

  • Κρεβάτι  

Η επιλογή ενός καλού κρεβατιού, είναι επένδυση. Μη λυπηθείς να δώσεις μερικά χρήματα παραπάνω γι’ αυτό, γιατί το να κοιμάσαι σε ένα άνετο κρεβάτι σου εξασφαλίζει ενέργεια και ευεξία. Ενώ καλό είναι, εάν υπάρχει χώρος στο υπνοδωμάτιο σου, να επιλέξεις διπλό κρεβάτι, ώστε να μπορείς να φιλοξενείς τον σύντροφο σου ή κάποιο φίλο/-η σου. Εδώ θα βρεις πολλά και διαφορετικά σχέδια κρεβατιών και εδώ τα πιο άνετα στρώματα της αγοράς.

  • Κομοδίνα 

Το/τα κομοδίνο/α σου πρέπει απαραίτητα να ταιριάζει με το κρεβάτι σου. Συνήθως αυτά τα παίρνεις μαζί για να έχει το υπνοδωμάτιο σου μια α’ αισθητική αρμονία. Κάνε κλικ εδώ και διάλεξε το κομοδίνο της αρεσκείας σου.

  • Αξεσουάρ ύπνου

Αξεσουάρ ύπνου: Δηλαδή; Μαξιλάρια, σεντόνια, πάπλωμα και κουβέρτα… Ναι θα τα χρειαστείς όλα αυτά και μάλιστα κάποια εις διπλούν. Με δύο μαξιλάρια (μπορεί και τρία, ανάλογα πως έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι), δύο σεντόνια (να έχεις να αλλάζεις), ένα πάπλωμα και μια κουβέρτα, είσαι έτοιμος. Διάλεξε εδώ τα μαξιλάρια σου… για όνειρα γλυκά!

via GIPHY

Ηλεκτρικές συσκευές (που δεν αναφέρθηκαν πριν)

Βασικός σημείο για τη διευκόλυνση της φοιτητικής σου ζωής είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που θα εγκαταστήσεις στο νέο σου σπίτι. Εκτός από όσες ήδη σου έχουμε προτείνει πιο πάνω, πολύ χρήσιμες θα σου φανούν οι παρακάτω συσκευές:

  • Πλυντήριο ρούχων

Σίγουρα για κανέναν άνθρωπο, πόσο μάλλον ένα φοιτητή με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, δεν είναι ευχάριστο να πλένει τα ρούχα στο χέρι. Γι’ αυτό πρέπει να προμηθευτείς ένα πλυντήριο ρούχων. Εδώ θα βρεις το πλυντήριο που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

via GIPHY

  • Σίδερο

Όσο βαρετή ή κουραστική διαδικασία και να είναι το σιδέρωμα, τα ρούχα σου δεν θα δείχνουν και τόσο ωραία… τσακαλωμένα. Πρέπει λοιπόν να προμηθευτείς ένα σίδερο, ώστε κάθε σου εμφάνιση να είναι περιποιημένη. Όσο βαρετή ή κουραστική διαδικασία και να είναι το σιδέρωμα, τα ρούχα σου δεν θα δείχνουν τόσο ωραία τσακαλωμένα. Κάνε κλικ εδώ για να βρεις το σίδερο που ψάχνεις.

  • Ηλεκτρική σκούπα 

Τίποτα δεν θα σου λύσει περισσότερο τα χέρια στην καθαριότητα του σπιτιού, από μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει ξεμπερδέψει με την ταλαιπωρία του σκουπίσματος, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά είδη ηλεκτρικών σκουπών και σε εξαιρετικές τιμές. Κάνε κλικ εδώ για περισσότερα.

Όλη η επικαιρότητα