Πολιτική

Φλαμπουράρης: «Το ευρωπαϊκό χρέος είναι αέρας, θα πληρώσουμε με… αέρα»

flampoyraris_to_eyropaiko_hreos_einai_aeras_tha_plirosoyme_me._aera.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας «γι’ αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα» δηλώνει γελώντας ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει ότι «δεν υπάρχει ατύχημα. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;». Και συνέχισε: «Αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!». Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ακολουθεί μικρή παύση, την κοιτάει και γελάει.

Πρόσθεσε δε πως «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης» και δήλωσε πως «στην Ελλάδα παρήχθησαν χρήματα αλλά δυστυχώς έγιναν τραγικά λάθη, εγκλήματα στο πώς διατέθηκαν, καταναλώθηκαν, φαγώθηκαν – χωρίς εισαγωγικά».

Στην ερώτηση «Ποια θεωρείτε βασικά προσόντα του Αλέξη Τσίπρα;» απάντησε: «Είναι πολύ έξυπνος, διορατικός, αποφασιστικός και… ξεροκέφαλος! Του έχει βγει σε καλό όμως. Oταν έθεσε για πρώτη φορά το θέμα για κυβέρνηση της Αριστεράς, εισέπραξε πολλή κριτική. Δύο χρόνια μετά, δικαιώθηκε. Κυρίως: είναι πολύ καλό παιδί, χαμογελαστό, συμπονετικό».

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι νιώθει πως προσγειώθηκε απότομα στις δυσκολίες και πως «η ριζοσπαστική Αριστερά έγινε πραγματικότητα αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη οι στόχοι των ονείρων μας: κοινωνικοί, πολιτισμικοί, δημοκρατικοί. Δηλαδή μια άλλη ανάσα στους ανθρώπους».

Ερωτήθείς αν η εξουσία φθείρει, είπε ότι δεν σε αφήνει ανεπηρέαστο υπογραμμίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν κινδύνευσε ποτέ στη ζωή του από τέτοιου είδους αλαζονείες.

Στην ερώτηση «από την αλαζονεία της εξουσίας μπορείτε να προστατευθείτε συνολικά, ως κόμμα;» απάντησε: «Ναι, γίνεται μια προσπάθεια. Επισημαίνεται κάθε φορά. Ετσι, νομίζω, ότι τουλάχιστον θα μειώσουμε την επερχόμενη».

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα