Ηλεία

Φολόη: Δεύτερη μέρα που οι θρασύτατοι δράστες κόβουν δέντρα – Δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν

Ακούστε το άρθρο

Ότι το θράσος τους δεν έχει όρια απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι δράστες που τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης προκάλεσαν σημαντική οικολογική καταστροφή με την κοπή δυο δέντρων του δρυοδάσους της Φολόης, αφού και χθες βρέθηκαν κομμένα και παρατημένα ακόμα δυο δέντρα, αυτή τη φορά πλησίον του ασφαλτοδρόμου της περιοχής. Έκδηλος είναι πλέον ο θυμός και η απογοήτευση των ανθρώπων του Δασαρχείου, που ετοιμάζουν νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Το δεύτερο κρούσμα κομμένων δέντρων τις δυο τελευταίες μέρες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην υπηρεσία του Δασαρχείου, που προσπαθεί με κάθε νόμιμη ενέργεια να σταματήσει το εγκληματικό έργο των δραστών που για χρόνια λαμβάνει χώρα στην περιοχή.

Οι φόβοι που είχαν εξαρχής οι άνθρωποι του Δασαρχείου πως πρόκειται για αντίποινα προς την υπηρεσία τους, επιβεβαιώθηκαν χθες με το χειρότερο τρόπο καθώς δυο νέα δέντρα κόπηκαν και πάλι, αυτή τη φορά σε πιο ορατό σημείο από όλους αφού έγινε πλησίον του ασφαλτόδρομου 111 της Φολόης, στα όρια της κοινότητας Κούμανι.

Ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας εξέφρασε την πεποίθηση πως πρόκειται για αντίποινα που έχουν σχέση με τη δικογραφία που έχει υποβληθεί από την υπηρεσία και σχετίζεται με την παράνομη υλοτομία και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτή. Τόνισε πως πλέον εντείνονται ακόμα περισσότερο οι επαφές της υπηρεσίας με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας και την Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να δοθεί ένα «γενικό μάθημα προς πάσα κατεύθυνση πως το δάσος Φολόης είναι ένα δασικό οικοσύστημα υψηλής περιβαλλοντικής αξίας και όχι τσιφλίκι κανενός κατοίκου της περιοχής, που νομίζει ότι με αυτές τις ενέργειες θα κάνει κακό στην υπηρεσία».

Υποστήριξε πως οι δράστες κάνουν το μεγαλύτερο κακό στον εαυτό τους και τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας χωρίς κανένα απολύτως όφελος. Εν αντιθέσει, εκτιμά πως μπαίνουν σε διαδικασία που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνο για τους ίδιους. «Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα που κάνουμε ώστε το δασικό οικοσύστημα αυτό να παραμείνει αναλλοίωτο και να προσφέρει αγαθά και υπηρεσίες για όλους τους πολίτες», είπε κλείνοντας ο κ. Λάττας, δίνοντας παράλληλα υπόσχεση πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η δράση αυτή να σταματήσει οριστικά.

Διαβάστε ακόμη

«Πλήγωσαν» τη Φολόη: Η θλιβερή ιστορία επαναλαμβάνεται – Έκοψαν δέντρα από ειδικό σύμπλεγμα μέσα στο δάσος

Όλη η επικαιρότητα