Ελλάδα Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Οι αλλαγές ως προς τους φιλοξενούμενους

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές όσον αφορά τα φιλοξενούμενα μέλη, έρχονται στις νέες φορολογικές δηλώσεις έτους 2018, που θα κληθούν να καταθέσουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο odigostoupoliti.eu στο νέο Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2018 προστέθηκε τεχνικά η δυνατότητα να δηλωθεί φιλοξενούμενος του φορολογούμενου κάποιο μέλος χωρίς να είναι προστατευόμενο.

Ο νέος αυτός κωδικός του εντύπου Ε1 έχει στόχο τις ευκολότερες διασταυρώσεις καθώς στο πλαίσιο χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος εμφανίστηκαν χιλιάδες φορολογούμενοι να δηλώνουν φιλοξενούμενοι. Έτσι στον κωδικό αυτό οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν αν φιλοξενούν στην κατοικία τους πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε φορολογική δήλωση εκτός εκείνων που δηλώνονται στον πίνακα 8 – αν είναι δηλαδή εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου (παιδιά, γονείς, παππούδες, ανήλικοι συγγενείς μέχρι το τρίτο βαθμό, άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι αδερφοί και αδερφές, με αναπηρία 67% και άνω).

Συγκεκριμένα:

Αριθμ. ΠΟΛ 1068 – ΦΕΚ Τεύχος Β 1319/17.04.2018
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.

Στον ΠΙΝΑΚΑ 02 (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) του εντύπου Ε1

Οι κωδικοί 007-008 συμπληρώνονται από όσους φιλοξενούν ενήλικες υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης, εκτός από αυτούς που αναφέρονται στον Πίνακα 8.

Τα στοιχεία που συμπληρώνονται είναι ο ΑΦΜ του φιλοξενούμενου και οι μήνες φιλοξενίας.

Όλη η επικαιρότητα