Ηλεία

Φως στο τούνελ του… ΓΟΕΒ

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σελίδας φαίνεται πως έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού..

Για αρκετούς μήνες η υπηρεσία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, με μεγαλύτερο αυτό των καταβολών των δεδουλευμένων του εργατικού προσωπικού του που για πέντε μήνες παρέμενε απλήρωτο και παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να μην καταρρεύσει ολόκληρη η υπηρεσία. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα των υποδομών, καθώς το αρδευτικό σύστημα που διαθέτει ο νομός είναι παλιό και έχει εκφραστεί επανειλημμένα η ανάγκη για αλλαγή του, ώστε να δουλεύει καλύτερα το σύστημα.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που τα ηνία του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού έχουν αλλάξει χέρια πλέον, με τους νέους διοικούντες να παραλαμβάνουν μια υπηρεσία στο «χείλος του γκρεμού» και με προβλήματα που απειλούσαν την ίδια της τη βιωσιμότητα. Τη θέση του προέδρου έχει αναλάβει ο γεωπόνος και στέλεχος της διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και τη θέση του Διευθυντή ο Άγγελος Δερβός.

Η εφημ. «Πατρίς» βρέθηκε λίγο διάστημα μετά την αλλαγή της σκυτάλης στην υπηρεσία του ΓΟΕΒ, προκειμένου με τη βοήθεια του κ. Δερβού να καταγράψει την κατάσταση που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και για το αν έχει υπάρξει βελτίωση στα ζητήματα που είχαν οδηγήσει σε κρίσιμο στάδιο το ΓΟΕΒ.

Απαλλαγή από προβλήματα

Στο ξεκίνημα, ο κ. Δερβός θέλησε να μεταφέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Οργανισμός σήμερα, υποστηρίζοντας πως από την ημέρα που ανέλαβε η νέα Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού, έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ομαλοποίησης της κατάστασης καθώς και συμφωνία με τους ΤΟΕΒ του Νομού για την αποπληρωμή των οφειλών τους, η οποία τηρείται μέχρι τώρα πολύ καλά.

Ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα, αν όχι το δυσκολότερο, ήταν τα χρωστούμενα της υπηρεσίας προς το προσωπικό. Το πρόβλημα αυτό σύμφωνα με τον κ. Δερβό αποτέλεσε την πρώτη ασχολία της νέας διοίκησης, η οποία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εξοφλήσει τους υπαλλήλους μέχρι και τον Απρίλιο και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του μήνα που διανύουμε να πληρωθούν οι μήνες Μαΐου και Ιουνίου, προκειμένου να επέλθει μια κανονικότητα στην πληρωμή των μισθών των εργαζομένων τους.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο στάθηκε ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ ήταν τα θετικά στοιχεία που έφερε η νέα Διοίκηση του Οργανισμού. Μεγαλύτερο και βασικότερο θετικό στοιχείο αποτελεί σίγουρα η καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία που υπάρχει τώρα με τους ΤΟΕΒ, καθώς στο παρελθόν δεν υπήρχαν οι ανάλογες συνθήκες υγιούς συνεργασίας ανάμεσα στους δυο οργανισμούς. Δεύτερο εξίσου σημαντικό στοιχείο αποτελούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει με τους ΤΟΕΒ, οι οποίοι δείχνουν να ανταποκρίνονται (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο) στις υποχρεώσεις που έχουν λάβει.

Ένας οργανισμός, μια γροθιά!

Επόμενο θέμα που συζητήθηκε αρκετά ήταν η εργατικότητα των υπαλλήλων, που αν μη τι άλλο το τελευταίο διάστημα είχαν αναστατωθεί με την κατάσταση που αντιμετώπιζαν. Βλέποντας τις προσπάθειες της νέας Διοίκησης και  Διεύθυνσης του Οργανισμού που παλεύει για την επίλυση όλων των «ανοιχτών πληγών» που τόσο καιρό πλήγωναν την υπηρεσία, οι εργαζόμενοι πλέον διατηρούν την ηρεμία τους και συνεχίζουν όπως και κατά το διάστημα που είχαν μείνει απλήρωτοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δείχνοντας έτσι την κατανόησή τους και τη συμπαράστασή τους στα νέα πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη Διοίκηση και παλεύουν να τους δώσουν όλα τα χρωστούμενα

Η έναρξη της αρδευτικής περιόδου αποτέλεσε καίριο ζήτημα τους τελευταίους μήνες, όπου μάλιστα είχαν γίνει και έκτακτα συμβούλια παρουσία αγροτών που διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση που μπορεί να πλήξει σημαντικά τις καλλιέργειές τους και να χαθεί ακόμα μια χρονιά. Πλέον, οι καθυστερήσεις φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, με τον κ. Δερβό να κάνει λόγω πως υπαίτια της κατάστασης αυτής ήταν η συμφωνία που έκαναν οι ΤΟΕΒ με την ΔΕΗ και όχι η μακρόχρονη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΓΟΕΒ.

Κλείνοντας, σημαντική αναφορά έγινε και στη νέα Περιφερειακή Αρχή που προέκυψε από τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, όπου ο κ. Δερβός τόνισε πως αποτελεί θέμα Προέδρου και Δ.Σ. για το ποια θα είναι η συνεργασία ανάμεσα στον οργανισμό και τους νέους αρμόδιους της Περιφέρειας, αλλά σίγουρα θα υπάρξει συνάντηση σύντομα  με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη  και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση του Οργανισμού και τι μέλει γενέσθαι, καθώς και για τα όσα πρέπει να γίνουν τον επόμενο χρόνο προκειμένου να μην έχουμε ανάλογες καθυστερήσεις κατά το ξεκίνημα της αρδευτικής περιόδους με αυτές των τελευταίων χρόνων.

Όλη η επικαιρότητα