Ελλάδα

Φωτιά ανάμεσα σε Λαγονήσι και Σαρωνίδα

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (13.09.2019) ανάμεσα στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αν βρίσκεστε στην περιοχή στείλτε μας εικόνες και πληροφορίες στο info@newsit.gr

Η φωτιά καίει σε οικόπεδα με χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν στο σημείο 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά

Φωτογραφία notioanatolika.gr

Εκκενώνονται σπίτια

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού στο newsit.gr, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί η περιοχή πάνω από το Grand Resort. «Είναι σε εξέλιξη το μέτωπο στην περιοχή του Grand Resort στο Λαγονήσι, στο 40ο χιλιόμετρο και στους δρόμους που είναι απέναντι. Έχει περάσει η φωτιά και σε κατοικημένη περιοχήΈχουμε δώσει εντολή εκκένωσης. Για την ώρα δεν εκκενώνεται το ξενοδοχείο. Όσα σπίτια είναι απέναντι και βόρεια από το Grand Resort πρέπει να εκκενωθούν«, τόνισε ο Πέτρος Φιλίππου.

Λίγο πριν τις 14:30, με εισήγηση της Πυροσβεστικής ξεκίνησε η απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας και όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά.

Επίσης, έκλεισε η Αθηνών – Σουνίου στο ύψος του γνωστού ξενοδοχείου. Η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου έχει διακοπεί από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής

«Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τον καπνό»

Ιδιοκτήτρια καταστήματος επί της Αθηνών – Σουνίου, μιλώντας στο newsit.gr, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί από τη φωτιά στην περιοχή. Ο καπνός είναι τόσο πυκνός, που οι κάτοικοι δεν μπορούν να δουν τίποτα, όπως περιέγραψε.

«Φαίνεται ότι την έχουν κρατήσει κάπως της φωτιά. Είναι κλειστός ο δρόμος. Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τον καπνό, πετούν συνέχεια ελικόπτερα. Ζήτησαν να εκκενωθούν σπίτια, αλλά εδώ κάτω δεν ήρθε ακόμη η φωτιά. Δεν κατέβηκε στον παραλιακό δρόμο η φωτιά. Μέσα στα σπίτια είναι, λίγο παραπάνω. Από το ξενοδοχείο έχουν βγει και βρέχουν τον δρόμο«, τόνισε.

Ακούστε τι δήλωσε

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα