Ελλάδα

Φωτιά Αττική: Υπάρχουν ακόμη 26 νεκροί σε ένα χωράφι στο Μάτι

Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες για νεκρούς έρχονται στη δημοσιότητα με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Ραφήνας Γ. Κοκόλης, ενημερώθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ότι υπάρχουν ακόμη 20 τουλάχιστον νεκροί στην Αργυρά Ακτή, στο Μάτι κοντά σε μία ταβέρνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Βασίλης Ανδριόπουλος «υπάρχουν 26 νεκροί 30 μέτρα πριν τη θάλασσα σε ένα χωράφι, ανάμεσα σε δύο κτίσματα».

Όπως τόνισε στο σημείο υπάρχουν άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού και της Αστυνομίας. «Η πρώτη καταμέτρηση είναι 26 νεκροί. Προσπάθησαν να φτάσουν στο νερό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν».

Την είδηση για τους 26 νεκρούς επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ν. Οικονομόπουλος στην ΕΡΤ.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς επιβεβαίωσε την είδηση μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Αττική, που προκάλεσαν τον θάνατο 24 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150, σύμφωνα με τα έως τώρα επίσημα στοιχεία.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες έχουν κοπάσει, ενώ σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Παράλληλα, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Πλέον η κυκλοφορία γίνεται με εκτροπή σε ορισμένα σημεία στο ύψος της Κινέτας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε πλήρη ανάπτυξη και κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την έκταση των πύρινων μετώπων.

Στο μέτωπο της Κινέτας επιχειρούν αυτή την ώρα 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 5 ελικόπτερα.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες καταστροφές, σε Μάτι, Νέο Βουτζά, Ραφήνα και Πεντέλη, επιχειρούν αυτή την ώρα 190 άτομα, με 96 οχήματα, 23 άτομο πεζοπόρο, 25 εθελοντικά οχήματα και 6 υδροφόρες.

Διαβάστε ακόμη

Ανείπωτη εθνική τραγωδία: Πύρινος όλεθρος βύθισε τη χώρα στο πένθος – Στους 76 οι νεκροί σε Μάτι και Ν. Βουτζά (PHOTOS – VIDEO)

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα