Ελλάδα

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Εμπρησμό «δείχνει» η έναρξη στις 2:17

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια της πυροσβεστικής να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά στη Νέα Μάκρη που ξεκίνησε στις 2:17 τα ξημερώματα προκαλώντας συναγερμό στις αρχές.

Η ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, εξάλλου, είναι αυτή που έκανε στελέχη όπως ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Εσωτερικών και ο δήμαρχος Μαραθώνα να εκφράσουν υπόνοιες περί εμπρησμού.

Ακόμα πιο κατηγορηματικός ήταν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Σπαής ο οποίος μιλώντας στο OPEN λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς είπε ότι το διπλό μέτωπο που εκδηλώθηκε σε απόσταση 700 μέτρων από τη μια αρχική εστία στην άλλη «είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Η εξέλιξη της φωτιάς

Αν και το μέτωπο, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, είναι σε ύφεση, οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να εφησυχάζει όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι λίγο πριν τις 9 υπήρξε ενημέρωση για ενίσχυση των δυνάμεων.

Στην περιοχή επιχειρούν 138 πυροσβέστες, 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

nm1
nm2
nm3
nm5

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Μαρίνας από λεωφόρο Μαραθώνιος, στην οδό Σπύρου Λούη από λεωφόρο Μαραθώνος και στην οδό Περιπάτου από Σπύρου Λούη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χτύπησαν οι καμπάνες και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου, ενώ κάτοικοι που διέμεναν σε διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, εκτός του κυρίως οικισμού, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους.

Όλη η επικαιρότητα