Λακωνία

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο – Φεύγουν επισκέπτες από το νησί

Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Λόγω της έκτασης που είχε λάβει νωρίτερα η φωτιά ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην χωματερή του νησιού και ενώ αρχικά φάνηκε να την σβήνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το πρωί ενισχύθηκε ο αέρας με συνέπεια να αναζωπυρωθεί και να πάρει διαστάσεις.

Η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς την γνωστή παραλία του Σίμου και το ομώνυμο κάμπινγκ. Από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι για προληπτικούς λόγους απομάκρυναν με ασφάλεια περισσότερα από 1000 άτομα που διέμεναν στο κάμπινγκ και οδηγήθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Επίσης εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.

Όπως νέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς».

Όπως πρόσθεσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αδαμαντία Τζανετέα, υπάρχει μεγάλη κίνηση στο λιμάνι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος».

Όσον αφορά στη φωτιά, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τώρα, τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο».

Όλη η επικαιρότητα