WEB tv Ηλεία

 «Μπαράζ» πυρκαγιών με… αντίπαλο τον αέρα σε Βάρδα και Αμπελόκαμπο (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

«Συναγερμός» σήμανε χθες αργά το μεσημέρι, όταν φωτιά ξέσπασε σε έκταση με ξηρά χόρτα στην είσοδο της Βάρδας, λίγα μέτρα μακριά από κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Η φωτιά ξέσπασε σε σημείο μεταξύ της εισόδου πόλης και του Κέντρου Υγείας πίσω από κατοικίες και εξαπλώθηκε σε πολύ λίγα λεπτά λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών ήταν άμεση και με υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν με «αντίπαλο» τον δυνατό αέρα κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά, ώστε σε καμία περίπτωση να μην απειλήσει τις κατοικίες της περιοχής.  Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους, αφού κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει το πρώτο μισάωρο της φωτιάς, πως θα εξελιχθεί.

Στην κατάσβεση της φωτιάς, που έκαψε συνολικά περίπου 20 στρέμματα καλλιέργειες και κυρίως ξηρά χόρτα και καλαμιώνες, χρειάστηκε και η συνδρομή ενός ελικοπτέρου Erickson, ενώ μέχρι το βράδυ στο σημείο παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις που συνέχιζαν την ρίψη νερού για την αποφυγή αναζωπύρωσης.

Λίγο αργότερα φωτιά ξεσπούσε  στην περιοχή του Αμπελόκαμπου του δήμου Ήλιδας. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε  ξηρά χόρτα και έκαψε έκταση 10 περίπου στρέμματα και κάποια εγκαταλελειμμένα γεωργικά μηχανήματα που βρίσκονταν στο σημείο. Έκαψε και 5 περίπου στρέμματα μέσα σε ελαιοστάσιο, κυρίως ξηρά χόρτα.

Όλη η επικαιρότητα