Ελλάδα

Φωτιά στο Κάλαμο. Καίγονται σπίτια…

Ακούστε το άρθρο

Μια τεράστια φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στον Κάλαμο Αττικής, προς τους Αγίους Αποστόλους. Στο σημείο έφτασαν άμεσα είκοσι άνδρες της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα.

Κίνδυνος για σπίτια από την φωτιά!

Στην περιοχή κατέφθασαν επίσης δώδεκα άτομα πεζοπόρο, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που πραγματοποιεί ρίψεις από αέρος.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, αφού η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, με τις πληροφορίες του newsit.gr να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και αναπτύσσονται.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Έχουν τραβηχτεί από αναγνώστες του newsit.gr που βρίσκονται στο Χαλκούτσι, αρκετά μακριά δηλαδή πό την περιοχ. Αυτό είναι ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

φωτιάφωτιάφωτιάφωτιάφωτιάφωτιά

Σύμφωνα με κατοίκους των γύρω περιοχών, η φωτιά κάθε άλλο παρά δείχνει πως βρίσκεται υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν! Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι καπνοί ολοένα και γίνονται πιο πυκνοί.

Επιπλέον τονίζουν πως από κάποια σημεία είναι ορατές ακόμη και οι φλόγες της πυρκαγιάς, εκτός από τους καπνούς.

Παράλληλα, αναγνώστης του newsit.gr έχει στείλει μια φωτογραφία από την απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα από το Αλιβέρι Ευβοίας. Δείτε τηνφωτιά

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ενημερώσει σχετικά με την φωτιά στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, αναφέροντας: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π».

Δείτε την ανάρτηση

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π.

Πηγή: www.newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα