Γυναίκα

«Φωτίστε» τη χριστουγεννιάτικη διάθεσή σας με λαμπάκια εσωτερικού χώρου

14874_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην πραγματικότητα, όμως, τα λαμπάκια μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς άλλους τρόπους για να ενισχύσουν την εορταστική διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.


– Χρησιμοποιήστε τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για ναστολίσετε γυμνούς τοίχους που υπάρχουν στο χώρο. Τοποθετήστε τις σειρές κατακόρυφα και στερεώστε τα με τη βοήθεια ταινίας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση τοποθετώντας εορταστικές κορδέλες, κόκκινες και πράσινες, ή ακόμα τοποθετώντας πολύχρωμα χαρτάκια πάνω από τα φωτάκια.

– Εάν έχετε στο χώρο κλαδιά μέσα σε μεγάλα βάζα, μπορείτε να τα στολίσετε με τα λαμπάκια δημιουργώντας μία extra εορταστική γωνιά μέσα στο χώρο.

– Στερεώστε σειρές με λαμπάκια σε σκάλες ή παράθυρα – τα λαμπάκια στο περιβάλλον των παραθύρων δίνουν μία πολύ ζεστή αίσθηση στους εξωτερικούς παρατηρητές.

Για αυτές τις χρήσεις βέβαια, ενδείκνυνται και ταλαμπάκια-κουρτίνες. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λαμπάκια στα κουφώματα από πόρτες εσωτερικών χώρων.

Για να διευκολύνετε τη στερέωσή τους, μπορείτε να τα συνδυάσετε με την τοποθέτηση εορταστικών γιρλαντών, πάνω στις οποίες θα πατήσουν τα λαμπάκια.

– Τοποθετήστε τα λαμπάκια μέσα σε μεγάλα γυάλινα βάζα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές Χριστουγεννιάτικες μπάλες, οι οποίες θα αντανακλούν το φως και θα δημιουργούν ένα extra εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο σας. Εναλλακτικά μπορείτε και πάλι να τοποθετήσετε μέσα στο βάζο μία γιρλάντα, και να πλέξετε τα λαμπάκια πάνω σε αυτό.

Χρήσιμη συμβουλή:

Μία μέθοδος για να περιορίσουμε την ενεργειακή κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είναι η αντικατάσταση των απλών Χριστουγεννιάτικων φώτων με LEDs (Light Emitting Diodes). Πέρα από το γεγονός ότι τα LEDs όταν συγκεντρώνονται φαίνονται πιο φωτεινά και λαμπερά, είναι σαφώς πιο ασφαλή για τη συγκεκριμένη χρήση, καθώς δεν εκπέμπουν θερμότητα, μειώνοντας έτσι κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο ανάφλεξης των στολιζόμενων υλικών. Και το κυριότερο, απαιτούν 75% λιγότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά φωτάκια.

Ξέρατε ότι…

Ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός έχει τις ρίζες του στους πρώτους χριστιανούς. Λόγω των διώξεων των ίδιων και των απαγορεύσεων των συγκεντρώσεών τους, χρησιμοποιούσαν κεράκια και τα τοποθετούσαν στα παράθυρα των χώρων λατρείας για να είναι αναγνωρίσιμα από τους πιστούς. Η παράδοση της χρησιμοποίησης μικρών κεριών για το φωτισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων χρονογείται στο 17ο αιώνα, αν και πήρε περισσότερο από δύο αιώνες για να διαδοθεί πρώτα στη Γερμανία, και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, τα κεράκια αυτά τοποθετούνταν στα κλαδιά με τη βοήθεια λιωμένου κεριού. Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ηλεκτρικά λαμπάκια στολίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1882. Μέχρι το 1900, η χρήση τους άρχισε να διαδίδεται και για τον εορταστικό στολισμό βιτρίνων της πόλης.

τ1

τ2

Όλη η επικαιρότητα