Τεχνολογία

Η φωτογραφία αυτού του μοντέλου κρύβει ένα μεγάλο μυστικό – Μπορείς να το βρεις;

Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία ενός πανέμορφου μοντέλου που κάθεται πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου παρκαρισμένου σε μια ερημιά με φόντο τα βουνά της νότιας Αμερικής.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ψέμα που κρύβεται στην εικόνα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να το εντοπίσετε;

Για όσους δεν έχουν καταφέρει να βρουν τι δεν πάει καλά, η απάντηση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα: Δεν υπάρχει μοντέλο. Η παραπάνω εικόνα αποτελεί προϊόν τρισδιάστατης αναπαραγωγής, κοινώς είναι ένα ιδιαίτερα αληθοφανές πορτραίτο που φιλοτέχνησε ψηφιακά ένας σχεδιαστής στον υπολογιστή του.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρονοβόρα: Αρχικά πρέπει να σχεδιάσει το “σώμα” του αντικειμένου. Η διαδικασία αυτή θυμίζει κάτι σαν (ψηφιακή) γλυπτική: συνεχώς ανανεώνει το “καλούπι” του και προσθέτει τα ρούχα του, τα μαλλιά του, τα αξεσουάρ και στη συνέχεια να προσθέσει το κατάλληλο φόντο. Έπειτα πρέπει να αποδώσει το χρώμα, τις διαφορετικές υφές στις επιφάνειες και τον φωτισμό ώστε να επιτύχει τον προσδοκώμενο ρεαλισμό.

Για του λόγου το αληθές, δείτε την ίδια φωτογραφία χωρίς χρώμα και υφές:

Ίσως τελικά να είμαστε πολύ κοντά στην εποχή που περιγράφουν οι ταινίες Matrix και πολύ σύντομα να μην υπάρχει “κουτάλι”…

Όλη η επικαιρότητα