Ελλάδα

Φωτογραφίες από τα μέλη της σπείρας πορτοφολάδων που «χτυπούσε» στα ΜΜΜ

Ακούστε το άρθρο

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ώρα που ο «στρατός» των πορτοφολάδων βρίσκεται μέσα σε σταθμούς του μετρό και στη γραμμή του ηλεκτρικού, και αρπάζει τα πορτοφόλια ανυποψίαστων επιβατών, περιέχει η ογκωδέστατη δικογραφία.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες εμφανίζεται η «ομάδα κρούσης» της συμμορίας την ώρα που αδειάζει τις τσάντες των πολιτών μέσα στο πλήθος και τον συνωστισμό, και μετά εξαφανίζει τα χρήματα αλλά και τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε πάνω από έξι μήνες τη σπείρα ενώ άκουγε και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν και την ώρα που ήταν στους συρμούς και τα λεωφορεία, για να συνεννοούνται καλύτερα τα μέλη μεταξύ τους.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που υπάρχει ανάμεσα σε δυο μέλη, όταν την προηγούμενη ημέρα μια Βουλγάρα είχε γίνει αντιληπτή από θύμα από το οποίο είχε αρπάξει πορτοφόλι και υπήρξε επεισόδιο στο σταθμό του μετρό, που κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Το ένα μέλος της σπείρας συμβουλεύει το άλλο τι να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κατηγορούμενη Α: «Καλημέρα, τι κάνεις;»

Κατηγορούμενος Β: «Καλά, εσύ; Έμαθες τι έπαθε η Βουλγάρα χθες; Έφαγε ξύλο από το θύμα».

Κατηγορούμενη Α: «Ναι, το έμαθα»

Κατηγορούμενος Β: «Ευτυχώς που δεν ανακατεύτηκες εσύ. Σε κάτι τέτοια θα κάνεις ότι είσαι και εσύ με το θύμα. Θα λες: ‘ντροπή ρε’ και κάτι τέτοια θα λες…. Χθες ήταν 10 άτομα εκεί μαζί με το θύμα. Θα σε έπιαναν και σένα και θα πήγαινες μέσα…»

Πάντως από τη δικογραφία προκύπτει ότι τα αρχηγικά μέλη ήταν σε απευθείας γραμμή και με δυο δικηγόρους ο οποίοι παρείχαν συμβουλές στην «εταιρία» των πορτοφολάδων για το πώς τα μέλη τους μπορούσαν να πάρουν άδειες παραμονής.

thumbnail

Untitled

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα