Κόσμος

Φωτογραφικό άλμπουμ: Η Βόρεια Κορέα ανοίγει τις πύλες της στους τουρίστες

Ακούστε το άρθρο

Δείτε τις εικόνες από την «αυθόρμητη» καθημερινότητα την οποια επιχειρεί να «πουλήσει» η Πιονγκγιάνγκ

Πώς φαντάζεται ο μέσος άνθρωπος στον πλανήτη τη ζωή στη Βόρεια Κορέα; Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο ως η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. Κόντρα σε όσα γνωρίζουμε, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες απ’ όλον τον πλανήτη. Η κυβέρνηση της χώρας έδωσε στη δηνοσιότητα φωτογραφίες από «αυθόρμητες» καθημερινές αντιδράσεις των πολιτών, σε μία προσπάθεια να αποδειξει ότι η κατάσταση δεν είναι όπως την περιγράφουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους.

Οι εικόνες δείχνουν κόσμο χαμογελαστό, ανθρώπους να βαδίζουν στη δουλειά τους, παραλίες γεμάτες λουόμενους, εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή, εντυπωσιακά κτίρια, χαλαρούς γέροντες να ψαρεύουν σε προκυμαία και πολλά ακόμα.

«Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά πλέον είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο αυτό βήμα για τον λαό μας», ανέφερε επίσημος αξιωματούχος. Η Βόρεια Κορέα προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση μετά την τουριστική οδηγία των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα ταξίδια στους Αμερικανούς πολίτες, για λόγους ασφαλείας.

Δείτε τις φωτογραφίες μέσω των οποίων η Βόρεια Κορέα ευελπιστεί να κάνει ένα νέο «άνοιγμα» στη βιομηχανία του τουρισμού…

protothema 

Όλη η επικαιρότητα