Ηλεία

Φόβος για «τσιγγάνικη βεντέτα» στον Κάμπο της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ δύο συμμοριών ρομά  που λυμαίνονταν τον Κάμπο της Ηλείας με διαρρήξεις , ενδέχεται να αποτελέσει σοβαρό λόγο για ξέσπασμα τσιγγάνικης βεντέτας.

Οι δύο συμμορίες  με διαφορετικούς «εγκεφάλους» και χωρίς καμία διασύνδεση μεταξύ τους, αποτελούνταν συνολικά από 12 μέλη χωρίς να αποκλείεται ο κατάλογος να διευρυνθεί. Στην μεγάλη πλειονότητά τους τα μέλη αυτά είναι ρομά.

Μετά τις συλλήψεις και κατά την προανάκριση κάποιοι από τους συλληφθέντες «κάρφωσαν» ως συνεργούς  κάποιους άλλους  με αποτέλεσμα να μεγαλώσει ο κατάλογος των  συλληφθέντων και φερόμενων ως δραστών.

Οργή και αγανάκτηση

Την ίδια στιγμή όμως προκλήθηκε οργή και αγανάκτηση στις οικογένειες των ρομά  που είδαν τους  αδελφούς τους  και τα παιδιά τους να συλλαμβάνονται ύστερα από «κάρφωμα». Χθες σε καταυλισμό του Κάμπου, σύμφωνα με πληροφορίες,  λίγο έλειψε να προκληθεί έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο -τριών οικογενειών. Ρομά έφθασαν με αγροτικό φορτηγάκι στον καταυλισμό και άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  από μια  παράγκα βγήκαν δύο-τρεις άνδρες με μαχαίρια και ξύλα και το αγροτικό εξαφανίστηκε. Αυτό  το σκηνικό ίσως να ήταν μόνο η αρχή για το τι θα ακολουθήσει. Σίγουρα πάντως όλοι απεύχονται το ξέσπασμα τσιγγάνικης βεντέτας

Προχθές επίσης σε άλλο καταυλισμό κάποιοι φέρεται να έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο οικογένειας  μέλη της οποίας συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής τους σε μια από τις δύο συμμορίες.

Όλη η επικαιρότητα