Φόβος και τρόμος: Συμπλοκή αλλοδαπών με πυροβολισμό στη Μανωλάδα

Συμπλοκή με πυροβολισμό αναστάτωσε χθες νωρίς το απόγευμα την φιλήσυχη Μανωλάδα όπου όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, κυριαρχεί φόβος και τρόμος. Αιτία η παρουσία αλλοδαπών που εδώ και καιρό βρίσκονται παράνομα στην περιοχή και συμπεριφέρονται βίαια.

Λίγο μετά τις 16.30 χθες το απόγευμα στο κέντρο της ήσυχης Μανωλάδας, σε ένα σημείο επί της οδού  που οδηγεί στο Κουνουπέλι  έχουν συγκεντρωθεί  όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα  αλλοδαποί. «Πρέπει να ήταν σίγουρα δέκα άτομα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Πυροβολισμός στον αέρα

Κάποια στιγμή ακούγονται δυνατές φωνές και ένας πυροβολισμός. Κάποιος πυροβόλησε στον αέρα, πιθανότατα για εκφοβισμό. Αμέσως οι αλλοδαποί εξαφανίζονται από το σημείο ενώ οι κάτοικοι της περιοχής. «Δεν ξέρω από πού ακούστηκε ο πυροβολισμός…Φοβήθηκα πολύ», δηλώνει ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αμέσως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους. Στο μεταξύ κάποιος έχει ήδη καλέσει το ΑΤ Βάρδας και σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί βρίσκονται εκεί. Δεν έγιναν συλλήψεις  ενώ διενεργείται προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια.

Στέκι αλλοδαπών

Κάποιοι από τους αλλοδαπούς που έχουν κάνει στέκι το συγκεκριμένο σημείο στην οδό Κουνουπελίου,  είναι άγνωστοι στους κατοίκους της Μανωλάδας και όπως δήλωσαν στην «Πατρίς»   «πρέπει να έχουν έρθει αρκετοί παράνομοι τελευταία…Μόλις δύσει ο ήλιος δεν μπορεί να περάσει γυναίκα από το σημείο, ούτε μικρό παιδί…Πίνουν μπύρες, φωνάζουν…Υπάρχουν στην περιοχή και οικογενειάρχες αλλοδαποί, τους ξέρουμε και δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα…Όμως χθες η κατάσταση ξέφυγε, κάποιος πυροβόλησε στον αέρα».

Να σημειωθεί πως η αστυνομία πραγματοποιεί με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή.