Ελλάδα

Φόβος της ΕΛ.ΑΣ. για νέα χτυπήματα από τους Πυρήνες της Φωτιάς

Ακούστε το άρθρο

Φόβους για το ενδεχόμενο οι Πυρήνες της Φωτιάς να ανοίξουν ένα νέο κύκλο επιθέσεων με τρομοδέματα, αλλά αυτή τη φορά σε στόχους στην Ελλάδα, εκφράζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Η τρομοκρατική οργάνωση απέδειξε ότι έχει και την τεχνογνωσία αλλά και τα άτομα εκείνα που εύκολα μπορούν να στείλουν παγιδευμένους φακέλους σε πολιτικούς και οικονομικούς στόχους από ταχυδρομικά κουτιά.

«Είναι πολύ πιθανό να αποφύγουν τα αεροδρόμια καθώς ξέρουν ότι τώρα πια οι έλεγχοι είναι ασφυκτικά λεπτομερείς και ίσως στραφούν στο εσωτερικό…» λέει στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι φόβοι των αρχών έχουν να κάνουν και με το δεδομένο ότι τα μέλη της οργάνωσης ανακοίνωσαν ξεκάθαρα στο τελευταίο τους κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα ότι η οργάνωση είναι ενεργή και θα κάνει χτυπήματα παρά τις συλλήψεις των μελών της.

Ίσως μάλιστα να απλοποιήσουν τον μηχανισμό και να επιλέξουν να στείλουν παγιδευμένους φακέλους όπως στο εξωτερικό, δηλαδή όχι μέσα σε κάποιο βιβλίο αλλά μόνο σε ένα φάκελο Α4.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών για το πως πέρασε το παγιδευμένος φάκελος από το μηχάνημα ελέγχου χωρίς να ανιχνευθεί η εκρηκτική ύλη. Οι αρχές ανατρέχουν στο διαδίκτυο για να διαπιστώσουν αν αναγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου τύπου μηχανήματος. Αν αυτό τελικά ισχύει τότε οι Πυρήνες θα μπορούσαν να εντοπίσουν στο Ιντερνέτ όλες τις πληροφορίες που θα ήθελαν. Άλλωστε η πρόσβαση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης στο διαδίκτυο είναι ελεύθερη για οποιαδήποτε έρευνα και σερφάρισμα κάθε ώρα της ημέρας.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα