Ηλεία

Φοβούνται τον χειμώνα στην Ανάληψη Αμαλιάδας…

Ακούστε το άρθρο

Με τον φόβο του χειμώνα και των βροχοπτώσεων ζουν οι κάτοικοι του οικισμού της Ανάληψης Αμαλιάδας, καθώς το έργο αντιστήριξης παραμένει ημιτελές και η πολυπόθητη προστασία του χωριού παραμένει ακόμη ζητούμενο.

Το έργο ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο οι εργασίες σταμάτησαν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κάποιες εργασίες συντήρησης και από εκεί και πέρα ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθεί και κυρίως πότε θα μπορέσουν οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις το πρόβλημα θα κάνει εκ νέου την εμφάνισή του, αφού τα βρόχινα νερά δεν θα βρίσκουν διέξοδο, ενώ υπάρχουν σπίτια που βρίσκονται ‘στον αέρα’.

Κομμένο στα δύο

Πέρα από την ασφάλεια κατοίκων και σπιτιών, έχουν ανακύψει και άλλα ζητήματα, καθώς το χωριό είναι κομμένο στα δύο από την στιγμή που δεν λειτουργεί ο κεντρικός δρόμος. Και βέβαια, αυτό έχει επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα χωράφια τους και αναρωτιούνται τι θα γίνει σε λίγο καιρό που θα ξεκινήσει το ελαιομάζωμα και οι ίδιοι θα είναι αποκλεισμένοι.

«Το έργο ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, έγινε η πασσαλοστοιχία σε ένα τμήμα και σταμάτησαν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Έγιναν προ ημερών κάποιες παρεμβάσεις συντήρησης, αλλά αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι περιμένουν να υπογράψει ο επίτροπος τα εντάλματα για να πληρωθούν και να συνεχίσουν. Ανεξάρτητα από τα διαδικαστικά, εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι ότι έργο είναι ημιτελές και έρχεται χειμώνας. Όλα είναι στον αέρα, ο κόσμος ανησυχεί, τα βρόχινα νερά θα εγκλωβιστούν και δεν θα απορροφούνται, δεν υπάρχει πρόσβαση γιατί δεν έχουμε κεντρικό δρόμο αυτή τη στιγμή, τα σπίτια κοντά στο έργο είναι στον αέρα, δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στα χωράφια του, ούτε τους βόθρους δεν μπορούν να αδειάσουν. Μπορούσαν να έχουν τελειώσει πριν έρθει ο χειμώνας» ανέφερε ο τοπικός σύμβουλος της Ανάληψης κ. Βαγγέλης Παλυβός. Και βέβαια, έδωσε και το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση: «Το 2019 δεν είναι μακριά και να γνωρίζουν όλοι ότι το χωριό ποτέ δεν ξεχνά…».

Όλη η επικαιρότητα