Ελλάδα

Φοβούνται νέα υπερχείλιση του αποχετευτικού δικτύου στο Τσιλιβή

tsilivi-paran-agogos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τη δύση του ηλίου, αναμένεται το ξήλωμα της παράνομης αποχέτευσης που εντοπίστηκε μετά από διαρροή λυμμάτων στην παραλία του Τσιλιβή, σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου στο γραφείο της Κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου.

Το ξήλωμα θα γίνει παρουσία του Λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκου Κοκάλα και της εκπροσώπου του γραφείου της Κτηματικής, Αγγελικής Ζουρμπάνου.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, η παράνομη αποχέτευση αφορά το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου των Ξενοδόχων Χρήστου Ξένου και γνωστού από την κάθοδό του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.  

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των ανακρίσεων για την ρύπανση στο Τσιλιβή, το Σάββατο κατέθεσε στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διον. Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι γνώριζε το πρόβλημα με τα παράνομα δίκτυα στην παραλία του Τσιλιβή, από τα μέσα Φεβρουαρίου, από το φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε η εφημερίδα ΕΡΜΗΣ τότε, και ότι είχε ενημερώσει για την ύπαρξή τους τηλεφωνικά την εκπρόσωπο του Γραφείου της Κτηματικής, Αγγελική Ζουρμπάνου.  

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία η ρύπανση τιμωρείται με την επιβολή προστίμου και την άσκηση ποινικής δίωξης από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ενώ πρόστιμο υποχρεούται να επιβάλει η Κτηματική για κάθε αυθαίρετη κατασκευή επί του αιγιαλού.  

Στο μεταξύ μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στην επιχειρηματική κοινότητα του Τσιλιβή από τις συνέπειες που ενδέχεται να έχει η κατάσταση με το αποχετυτικό στην περιοχή, δεδομένου ότι η αρχική κατασκευή του δικτύου αφορούσε περιορισμένο αριθμών καταλυμάτων, ενώ τα τελευαία χρόνια αυτά έχουν αυξηθεί σε βαθμό που να υπάρχουν συχνές υπερχειλίσεις των αντλιοστασίων.

Πηγή: ermisnews.gr

Όλη η επικαιρότητα