Τεχνολογία

Φουντώνουν τα σενάρια ότι η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης

imagehandler.jpg
Ακούστε το άρθρο
Το ερώτημα παραμένει εάν μια ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης από την πλευρά της Apple κάνει την εμφάνισή της με την επόμενη έκδοση των λειτουργικών iOS ή OS X
 
Είναι γνωστό το γεγονός ότι η Apple και η Google ανταγωνίζονται σχεδόν σε κάθε τομέα, είτε αυτός είναι τα smartphones και η χαρτογράφηση είτε είναι τα λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, η Apple δεν έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής να εισέλθει στον κόσμο των μηχανών αναζήτησης. Ή μήπως έχει έρθει πλέον η ώρα;
 
Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechRadar, η Apple πρόσθεσε μια νέα σελίδα στην ενότητα υποστήριξης του website της, ενσωματώνοντας ένα web crawler (ανιχνευτής ιστού) με την ονομασία Applebot.
 
Τα web crawlers είναι λογισμικά για την αναζήτηση ιστοσελίδων, οι οποίες είναι διαθέσιμες δημόσια και χρησιμοποιούνται ως πίνακες αρχειοθέτησης. Ως εκ τούτου, αποτελούν σημαντικό στοιχείο στις μηχανές αναζήτησης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple επιβεβαιώνει ότι έχει αναπτύξει το δικό της λογισμικό αναζήτησης.
 
Βέβαια το γεγονός ότι η Apple ανέπτυξε αυτό το web crawler για τις υπάρχουσες υπηρεσίες της, δεν σημαίνει ότι σκοπεύει άμεσα να διαθέσει στο Διαδίκτυο μία πλήρη μηχανή αναζήτησης, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών που κάνει το Google προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Safari της Apple, πρόκειται σύντομα να λήξει.
 
Το ερώτημα παραμένει εάν μια ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης από την πλευρά της Apple κάνει την εμφάνισή της με την επόμενη έκδοση των λειτουργικών iOS ή OS X. Η απάντηση είναι μάλλον “όχι”, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό αφήνει ανοιχτό το παράθυρο δημιουργίας ενός νέου πεδίου στο οποίο θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν οι δύο εταιρείες – κάτι που όπως φαίνεται απολαμβάνουν.
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα