Πολιτική

«Φρένο» από Γεννηματά-Θεοδωράκη σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Ακούστε το άρθρο
Το Κίνημα Αλλαγής αποκρούει τα σενάρια για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεδομένης της άρνησης των ΑΝΕΛ να στηρίξουν λύση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

«Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα». Μάλιστα πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η άρνησή του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη διαμηνυθεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν επίσης σαφής: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με την ουσία του ζητήματος για το όνομα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, όπως «μια σλαβική λέξη που μπορεί να μας καλύπτει πλήρως». «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης, που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό» υπογράμμισε.  Πρόσθεσε πως «όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται τελικά το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Επίσης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας οτι «είναι επικίνδυνο και γελοίο, υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα. Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ακόμη πως, στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με τη FYROM, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό, είπε πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, όλοι υπερασπιζόμαστε μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη ρίψη στεφανιού από τον Πάνο Καμμένο ανοικτά των Ιμίων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα