Ελλάδα

«Φρένο» σε δυο απόπειρες εισαγωγής χασίς στη χώρα – Κατασχέθηκαν 158 κιλά

Ακούστε το άρθρο

Διπλό «χτύπημα» στις προσπάθειες των καρτέλ της Αλβανίας να εισάγουν μεγάλες ποσότητες χασίς στο εσωτερικό της χώρας κατάφεραν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, που κατέσχεσαν πάνω από  από 158 κιλά κάνναβης και συνέλαβαν πέντε άτομα.

Η πρώτη επιτυχία των Ελλήνων αστυνομικών σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν έστησαν μπλόκο σε δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα στη διασταύρωση του Γεροπλατάνου Ιωαννίνων. Το ένα, που οδηγούσε ένας 28χρονος Έλληνας, ήταν προπομπός του δεύτερου που οδηγούσε ένας 33χρονος Αλβανός και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 90 δέματα με συνολικά 128 κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Λίγες ώρες αργότερα, στη διασταύρωση Δελβινακίου οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 21χρονος Αλβανός και στο εσωτερικό του βρήκαν 30 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 30 κιλών και 150 γραμμαρίων. Αμέσως μετά, συνελήφθησαν στην περιοχή Παναγιά της Πρέβεζας ένας 62χρονος Έλληνας και μια 47χρονη Ρωσίδα οι οποίοι προπορεύονταν του Αλβανού με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο για να τον ενημερώνουν για πιθανό μπλόκο.

Τα τέσσερα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν μαζί με οκτώ κινητά των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα