Κόσμος

Φρίκη χωρίς τέλος στην Ινδία: Κτηνώδης βιασμός και δολοφονία 6χρονης

Ακούστε το άρθρο

Ξεσηκωμός επικρατεί και πάλι στην Ινδία, καθώς σημειώθηκε ένα νέο περιστατικό κτηνώδους βιασμού και δολοφονίας, μεγαλώνοντας την ήδη μακροσκελή σχετική λίστα.

Θύμα ήταν αυτή τη φορά ένα κοριτσάκι 6 ετών, το οποίο απήχθη από το σπίτι του στο βόρειο κρατίδιο Χαριάνα τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Κυριακή κοντά στο σπίτι του.

Οι αρχές προσήγαγαν τρία άτομα, συγγενείς του πατέρα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, με την οικογένεια να ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έστειλαν, μάλιστα, τελεσίγραφο ότι αν οι αρχές δεν εξιχνιάσουν την υπόθεση μέσα στις επόμενες μέρες, θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Όλα αυτά μία εβδομάδα πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από την υπόθεση τους ξυλοδαρμού, βασανισμού και ομαδικού βιασμού μιας 23χρονης σε εν κινήσει λεωφορείο στο Δελχί.

Η υπόθεση εκείνη είχε προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό στη χώρα, φέρνοντας στο φως το μεγάλο πρόβλημα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών. Με αυτή αφορμή, η κυβέρνηση εισήγαγε αυστηρότερες ποινές για το αδίκημα του βιασμού, που φτάνουν ως την θανατική ποινή.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα