Κόσμος

Φρίκη: Είδε τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε πακέτο τσιγάρα

Ακούστε το άρθρο

Η απίστευτη ιστορία κάνει το γύρο του κόσμου. Όλα έγιναν στην πόλη Μιζάνο, κοντά στο Ρίμινι της Ιταλίας, όταν ένας 50χρονος άνδρας αγόρασε ένα πακέτοτσιγάρα και εκεί, ως αποτρεπτικό μήνυμα κατά του καπνίσματος, είδε τη φωτογραφία της συζύγου του στο κρεβάτι του νοσοκομείου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Resto del Carlino ο 50χρονος είδε στο πακέτο με τα τσιγάρα μια φωτογραφία της ετοιμοθάνατης γυναίκας του, ενώ ήταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο και με το κεφάλι της δεμένο. Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2017 και ο θάνατός της δεν συνδέεται με το κάπνισμα.

Δεν είναι γνωστό ποιος πήρε χωρίς άδεια τη φωτογραφία ούτε και πως βρέθηκε στο πακέτο με τα τσιγάρα χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του 50χρονου. Ο άνδρας, μετά το σοκ, κατέθεσε μήνυση και ζητά από την πολυεθνική εταιρεία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με τη huffingtonpost.it, εξήγησαν στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό τηςσε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

via

Όλη η επικαιρότητα