Φθιώτιδα: Χιλιάδες χασισόδεντρα και μισή ντουζίνα συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Φθιώτιδα, μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για υπόθεση που συντονίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην νοτιοδυτική Ελλάδα με τις «καλλιέργειές» να απλώνονται μέχρι την περιοχή μας.

Με τη συνδρομή και αστυνομικών της Φθιώτιδας, φέρεται μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί δύο μεγάλες χασισοφυτείες στις περιοχές Καινούριο και Δαμάστα με την τελευταία να βρίσκεται στο δρόμο προς Μπράλο στο ύψος της διασταύρωσης με το Μοναστήρι. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή με πληρώματα της αστυνομίας και φέρεται να έχουν γίνει και έξι συλλήψεις.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν εντοπιστεί σχεδόν 2.000 δενδρύλλια κάνναβης καθώς οι αριθμοί φαίνεται να ξεπερνούν τα 1300 και τα 500 δενδρύλλια στις δύο χασισοφυτείες.

Όλες οι συλλήψεις, αφορούν αλλοδαπούς που διέμεναν όμως στην περιοχή, σε μια υπόθεση με πολλές ακόμη πτυχές, καθώς η σπείρα φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και είχε διασυνδέσεις – πελάτες σε αρκετές περιοχές.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν από το Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος.

 

 

Πηγή: lamiareport