Ελλάδα

Φθορές στα γραφεία της ΝΔ στην Ηλιούπολη για το επταήμερο

Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την επταήμερη εργασία, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή (12/05).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορεί ότι είμαι κατά του οκταώρου και διάφορες άλλες σαχλαμάρες. Το πρώτο που κάνω είναι να αναγνωρίζω στον νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι δούλευαν μέχρι και σήμερα και ότι το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα που έχουν άλλες συνήθειες», τόνισε αρχικά στην επίμαχη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό».

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν φαίνεται να μην περιορίστηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Έτσι, στα γραφεία της ΝΔ στην Ηλιούπολη, επί της Μαρινου Αντύπα 99, κάποιοι που δημιούργησαν και ένα σύμβολο που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έγραψαν το σύνθημα «Επτά να είναι οι μέρες σας», υπογράφοντας μάλιστα ως… «Ψυκτικοί Περιστερίου».

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα