Γεύσεις

Φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά παγωτά χωρίς κρέμα

Ακούστε το άρθρο

Η θερμοκρασία αρχίζει να παίρνει την ανιούσα και κάποιοι από εμάς ήδη αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τα πρώτα παγωτά της σεζόν. Ωστόσο, επειδή το σπιτικό είναι καλύτερο από το αγοραστό, σάς προτείνουμε μερικές εναλλακτικές για να φτιάξετε παγωτό στο σπίτι το οποίο μάλιστα θα είναι και πιο light. Έχουμε την προσοχή σας; Είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε.

Ένα καλό σπιτικό παγωτό μπορεί άνετα να φτιαχτεί ακόμα και χωρίς να έχετε παγωτομηχανή στον πάγκο της κουζίνας σας. Επίσης, επειδή -κακά τα ψέματα- τα παγωτά γενικά δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι της σιλουέτας σας, έχουμε μερικές προτάσεις που μάλλον θα σάς κάνουν να αναθεωρήσετε όσα «ενοχοποιούν» τη δροσερή αυτή λιχουδιά για την αλλαγή του δείκτη της ζυγαριάς προς τα πάνω…

Πώς θα φτιάξετε παγωτό χωρίς κρέμα
Είτε χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή είτε όχι, θα χρειαστείτε: 500ml πλήρες γάλα, 5 κουτ. Γλυκού ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) και εσάνς βανίλιας ή βανιλίνη. Παίρνετε μερικά γυάλινα βαζάκια, τα γεμίζετε στα 3/4 με γάλα και τα βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες. Αν χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή, βγάζετε τα μπουκαλάκια και τα αφήνετε εκτός κατάψυξης για μισή ώρα, σπάτε και αφαιρείτε τον πάγο με ένα πιρουνάκι και αφήνετε το γάλα να μαλακώσει για περίπου μία ώρα. Το ρίχνετε στην παγωτομηχανή με τη ζάχαρη και τη βανίλια, αναμιγνύετε τα υλικά και κρατάτε σε λειτουργία την παγωτομηχανή για περίπου 20 λεπτά. Εάν δε χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή, αφήνετε το περιεχόμενο των μπουκαλιών εκτός κατάψυξης για μισή ώρα, στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπλέντερ με τη ζάχαρη και την εσάνς και αναμιγνύετε. Κρατάτε το μπλέντερ σε λειτουργία το πολύ για δύο λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μίγμα κρεμώδη υφή.

Πώς θα φτιάξετε παγωτό με γιαούρτι
Αν η παραπάνω συνταγή σάς φαίνεται πολύ απλή, υπάρχει και άλλος τρόπος να φτιάξετε παγωτό χωρίς κρέμα αντικαθιστώντας τη με γιαούρτι. Χτυπάτε με ένα σύρμα ένα ασπράδι αβγού. Στη συνέχεια αναμιγνύετε 500γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 2 κουτ. σούπας μέλι και ενσωματώνετε στο μίγμα το γιαούρτι απαλά. Μεταφέρετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και όταν αποκτήσει συμπαγή και κρεμώδη υφή, το ρίχνετε σε ένα δοχείο και το παγώνετε για τουλάχιστον μία ώρα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη σκόνη σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μούρα πριν ξεκινήσετε τη λειτουργία της μηχανής για να ενισχύσετε τη γεύση.

olivemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα