Ηλεία

Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαία Πίσα» : Συνεχίζει να αιμοδοτεί

Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή μελών αλλά και φίλων από την ευρύτερη περιοχή, ολοκληρώθηκε η 6η εθελοντική αιμοδοσία του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχαία Πίσα».

Το «ραντεβού» ζωής δόθηκε στο χώρο του παλιού σχολείου, την «έδρα» του συλλόγου και η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτριών Λίνας Παπαδοπούλου και Ράνιας Μπαρλαμά. Αν και ο αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκε ήταν μικρός, ωστόσο, τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου που δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες, θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Εκεί που μπορεί να απευθύνεται και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης που θέλει να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του.

Από την χθεσινή, 6η εθελοντική αιμοδοσία, στην Αρχαία Πίσα

Κοινές αιμοδοτικές συναντήσεις

Η κα Πανέτα, με αφορμή το γεγονός ότι οι Σύλλογοι (Αιμοδοτικοί, Πολιτιστικοί, Σχολικές Μονάδες, Σύλλογοι Γονέων κ.α) που αιμοδοτούν τακτικά έχουν ξεπεράσει τους 80, εξήγησε πως θα ήταν καλό, οι περιφερειακοί σύλλογοι μικρής δυναμικότητας που «γειτνιάζουν» γεωγραφικά, να οργανώνουν κοινές αιμοδοσίες, και ο κάθε αιμοδότης θα αιμοδοτεί για τον σύλλογο του, ώστε να «εξοικονομούνται» μέρες και να μπορούν οι σύλλογοι να αιμοδοτούν δυο φορές τον χρόνο. Ήδη, ο προγραμματισμός ραντεβού από τους συλλόγους – εξήγησε η κα Πανέτα – πρέπει να γίνεται 3 με 4 μήνες νωρίτερα, ενώ κάλεσε τους διοργανωτές να προσπαθούν να μην ακυρώνουν τις αιμοδοσίες, γιατί δεν υπάρχουν ελεύθερες μέρες για επανάληψη και κυρίως γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας.

Μέλη και φίλοι, ήταν εκεί από το πρωί, για να ενισχύσουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Φράγκος, αναφέρθηκε στην διαρκή προσπάθεια για την αύξηση των ενεργών αιμοδοτών, με τη συμμετοχή – κάθε φορά – και νέων μελών, που έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας, για τη στήριξη και συνεργασία.

Εξάλλου, όσον αφορά τη δράση του Συλλόγου, αυτή εξακολουθεί να είναι πλούσια και με ποικίλες δραστηριότητες. Όπως εξήγησε ο κ.Φράγκος είναι ήδη έτοιμα τα χειροποίητα Ημερολόγια του 2018 για την ενίσχυση του Συλλόγου, έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή βιβλίου (σ.σ αναμένεται η έκδοσή του) για την Αρχαία Πίσα, έχει προγραμματιστεί δεντροφύτευση στην Κρήνη που επισκευάστηκε πρόσφατα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια για την οργάνωση της Βιβλιοθήκης και την έκθεση των βιβλίων που έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές. Τέλος, πριν το τέλος του 2017, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη εκδήλωση για τα παιδιά του χωριού.

Όλη η επικαιρότητα