Ηλεία Πολιτική

Γ.Αργυρόπουλος: «Επιτακτική ανάγκη η λειτουργία του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο Πύργου»

Ακούστε το άρθρο

Τα βασικά προβλήματα των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Πύργου συζήτησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, και ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου και επικεφαλής του  «Οράματος Δημιουργίας», Γιάννης Αργυρόπουλος, στο γραφείο του πρώτου στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας.

Ο κ.Μητρόπουλος ενημέρωσε τον κ.Αργυγόπουλο για τα σημαντικότερα ζητήματα που «καίνε» τους αγρότες του Πύργου, όπως η δακοκτονία και η αντιμετώπισης του διαλευρώδους στα πορτοκάλια, τονίζοντας ότι ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγ. Αποστόλου, με την οποία ζητά χρηματοδότηση προγράμματος για την αντιμετώπιση της «καπνιάς».

«Συζητήσαμε για αγροτικά θέματα του Πύργου, όπως η δακοκτονία και ο διαλευρώδης στα εσπεριδοειδή. Μας έχει ανησυχήσει η έξαρσή του στις καλλιέργειες της Ηλείας και ιδιαίτερα του Πύργου. Επισήμανα στον κ.Αργυρόπουλο πως στη δύσκολη συγκυρία πρέπει να ενωθούν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις και να συνδιαμορφώσουν πολιτικές για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στην Ηλεία», δήλωσε ο κ.Μητρόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ.Αργυρόπουλος εξήρε το έργο της Περιφέρειας και στηλίτευσε τη μη λειτουργία του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον δήμο Πύργου, το οποίο έχει προβλεφθεί στο οργανόγραμμα του δήμου από τον πρώην αντιδήμαρχο Αντ. Καράμπελα επί δημαρχίας Παρασκευόπουλου.

«Ο δήμος Πύργου είναι κατά το ήμισυ αγροτικός, για αυτό και είναι αδιανόητο να υπάρχει στο οργανόγραμμα Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να μη λειτουργεί. Θεωρούμε αναγκαία τη στελέχωσή του με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, καθότι οι αγρότες του δήμου χρειάζονται ενημέρωση, στήριξη και ενίσχυση», υπογράμμισε ο κ.Αργυρόπουλος, προσθέτοντας ότι τα αγροτικά προβλήματα είναι ποικίλα και οξυμένα, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των σταφιδοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ. Τέλος ζήτησε από τον δήμο και την Περιφέρεια να διεκδικήσουν περισσότερους πόρους για τη δακοκτονία και τον διαλευρώδη

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προϊστάμενος του τμήματος Ποιοτικου & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, Γιώργος Μικέογλου.

Όλη η επικαιρότητα