Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας – Ζάκυνθος 2-0: Με πρωταγωνιστή τον Τόρες και εκτελεστή τον Κέρι!

Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη , ώστε να συνεχίσει την αγωνιστική αντεπίθεση του με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του 5ου ομίλου, πέτυχε χθες στην έδρα του ο Αστέρας Αμαλιάδας επικρατώντας με 2-0 επί της Ζακύνθου.

Το ματς μάλιστα είχε δυο όψεις, αφού στο πρώτο μέρος ήταν εμφανέστατη η επιθετική αδυναμία του Αστέρα, κι από τον άξονα, κι από τα άκρα, ενώ βρέθηκαν λύσεις στο δεύτερο μέρος. Εκεί όπου ο Ντιέγκο Τόρες έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, και ο Λόρι Κέρι , «εκτελούσε» από τα έντεκα «βήματα!

Το «φιλμ» του αγώνα!

Δυνατά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι, με τη Ζάκυνθο να έχει «βραχυκυκλώσει» τον Αστέρα ο οποίος δυσκολευόταν σαφώς να απειλήσει. Έτσι στο ωραία κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Καραμαλίκη, έφυγε ελάχιστα άουτ! Ενώ στο 8΄ο Πέττας μπήκε μόνος από δεξιά ύστερα από ασίστ του Καρβάλιο, όμως τον πρόλαβε ο «αίλουρος» Τσάμης ! Στο 25′ νέα σημαντική ευκαιρία για τη Ζάκυνθο όταν συνδυάστηκαν Καραμαλίκης Μαρσελίνιο κι ο Πορτογάλος βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Τσάμη ο οποίος με τα πόδια έσωσε την ομάδα του. Ίδια εικόνα στο παιχνίδι κι ως το 40′ με τη μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο και σε δυνατές μονομαχίες, και με τη Ζάκυνθο να έχει κλείσει όλους τους χώρους τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Στο 40 φάουλ για τον Αστέρα σε καλή θέση εκτέλεσε ο Κέρι και μπλόκαρε ο Διαμαντής. Με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα  του α΄ ημιχρόνου. Όμως στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας, βοηθούμενος κι από την παρουσία του Μαρουκάκη στην επίθεση, παρότι ανέτοιμος ο παίκτης που προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού (κυρίως στην βουβωνοκήλη) και είναι χαρακτηριστικό ότι για να μπει και να βοηθήσει έκανε δυο ενέσεις στο ημίχρονο ενώ επιδέθηκε στη μέση και με ειδική ζώνη!!! Μάλιστα ο έμπειρος παίκτης άντεξε ως το 85′ κι έπειτα βγήκε! Με τη νέα μορφή αγώνα πλέον το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τον Αστέρα!

Έτσι στο 55′ σε ανατροπή του Τόρες από τον Λιάμη, το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0 ο Κέρι. Στο 62′ ο Παγώνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν μέτρησε γκολ για καταλογισμό επιθετικού φάουλ (ίσως σε προσπάθεια ελάχιστα πιο πριν του Μαρουκάκη για την κεφαλιά, χωρίς πάντως έτσι κι αλλιώς να φάνηκε κάποια παράβαση). Ο Αστέρας όμως συνέχισε να έχει πλέον την υπεροχή, και στο 66′ έχασε κλασική ευκαιρία όταν από λάθος του Παπαδόπουλου βγήκαν οι παίκτες του Αστέρα μόνοι τους, αλλά από λάθος κοντρόλ του Μαρουκάκη που άνοιξε την μπάλα χάθηκε η φάση. Στο 80′ όμως  ο Αστέρας κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή ξανά του Τόρες, αυτή τη φορά από τον γκολκίπερ Διαμαντή και το εκτέλεσε ξανά εύστοχα κάνοντας το 2-0 ο σπεσιαλίστας Κέρι .  Με το ματς να τελειώνει εκεί!

Aστέρας Αμαλιάδας (Σ. Παπαδόπουλος): Τσάμης, Μπουζούρας, Παπαδόπουλος, Παγώνης, Μπανούσης, Ν’Γκουέμ, Ρόβας (71′ Κασνέτση), Τόρες (82′ Κυριάκος), Μπαρμπαρούσης, Κέρι, Σταθάτος (46′ Μαρουκάκης – 85′ λ.τρ. Μπουτσικάκης)

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Μ. Στεφανίδης): Διαμαντής, Κίτος, Τριανταφυλλίδης, Παπαδόπουλος, Λιάμης, Ρ. Πέττας, Βαρότσης (71′ Μαρίνος), Τσουκαλάς, Μαρσελίνιο, Άμος (52′ Σκοζάι), Καραμαλίκης (87′ Μαυρίας)

* Ο Γιώργος Μπουντόπουλος , λόγω που προέρχεται από επαγγελματικό πρωτάθλημα (με τα Τρίκαλα) δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο ένας μήνας από την τελευταία συμμετοχή του εκεί, που προβλέπεται από τον κανονισμό μεταγραφών για αλλαγή ιδιότητας από επαγγελματία σε ερασιτέχνη, δεν μπορούσε να αγωνιστεί από αυτή την Κυριακή, αλλά από την αμέσως επόμενη.

Ο έτερος νεοαποκτηθείς ως τώρα Θαν. Αντωνόπουλος ήταν στη 18άδα.

Εξετάζει την περίπτωση Βαγ. Μάντζιου!

Στο μεταξύ, συνεχίζονται μεταγραφικές επαφές κι αναζητήσεις,μεταξύ των οποίων ένας γκολκίπερ (αντί του αποχωρήσαντα Καβουσάκη, για να πλαισιώσει τον Τσάμη), ο οποίος πάντως δεν θα είναι ο Θεοδωράκης του Ατρομήτου,΄ όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο. Φαίνεται επίσης ότι θα υπάρξει η ανάγκη και για ικανό – έμπειρο φορ, σε συνδυασμό με τον  τραυματισμό του Μαρουκάκη… Όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος γνωστός, πρώην διεθνής, Βαγγέλης Μάντζιος είναι μια περίπτωση που εξετάζεται! Ο Μάντζιος την τρέχουσα σεζόν δεν έχει δικαίωμα να παίξει σε Α’ και Β’ Εθνική, δηλαδή επαγγελματικά, λόγω του θέματος που έχει με την ποινή του που έχει επιβληθεί με το ντόπινγκ, και κατά τις ίδιες πληροφορίες μπορεί μόνο Γ’ Εθνική, αν επιλέξει να επιστρέψει σε δράση, και ο Αστέρας είναι μια καλή περίπτωση για αυτόν!

Η ΕΙΚΟΝΑ  ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Τα αποτελέσματα και τα γκολ της 11ης αγωνιστικής (τελευταίας α΄ γύρου)

*ΠΑΟ Βάρδας – Πανηλειακός 1 – 2 (6΄ αυτογκόλ Καρούτης, 25΄ Ντάνγκουα, 49΄Κωνσταντινίδης πέναλτι)

*Αστέρας Αμαλιάδας – Ζάκυνθος 2 – 0 (55΄και 80΄ Λ. Κέρι με πέναλτι)

* Παναρκαδικός – Τσικλητήρας Πύλου 0-1 Τελικό (28′ Γιαννόπουλος)

* Αστέρας Βλαχιώτη – Αχαϊκή 3-0 Τελικό (11′ Κατσίκας, 19′ Γεμιστός, 58′ Κατσίκας)

* Καλαμάτα – Λεωνίδιο 3-1 Τελικό (51′ αυτογκόλ Μπούρας, 67′ Τσουλάκος, 71′ Τσουλάκος – 80′ Α. Κύριος)

* Διαγόρας Βραχνείκων – Παλληξουριακός 1-0 Τελικό (29′ Παπαδόπουλος)

Η Βαθμολογία (σε 11 αγώνες)

Αστέρας Βλαχιώτη        27     20-7

——————————————

Αστέρας Αμαλιάδας      23       21-9

Πανηλειακός                 21     16-6

Καλαμάτα                     21       12-3

Τσικλητήρας                 16       10-7

Παναρκαδικός              16        11-9

Διαγόρας Βραχν.          15      14-11

——————————————

ΠΑΟ Βάρδας               14     7-9

Αχαϊκή                         12       9-12

Ζάκυνθος                     12       10-13

Παλληξουριακός         7       7-24

Λεωνίδιο                      0      3-27

Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

Ο πρώτος του Ομίλου παίζει αγώνες μπαράζ σε νέο όμιλο ανόδου μαζί με τους πρώτους των Ομίλων: 6ος, 7ος, 8ος, κι απο τις τέσσερις συνολικά αυτές ομάδες οι δυο πρώτες της νέας βαθμολογίας μετά από διπλούς αγώνες μεταξύ τους, ανεβαίνουν στη Φούτμπολ Λιγκ – Β’ Εθνική

Η επόμενη 12η αγωνιστική – Κυριακή 14 Ιανουαρίου (ώρα 3.00 μ.μ.)

Παλληξουριακός – Αστέρας Αμαλιάδας

Πανηλειακός – Αστέρας Βλαχιώτη

ΠΑΟ Βάρδας – Τσικλητήρας Πύλου

Παναρκαδικός – Διαγόρας Βραχνείκων

Αχαϊκή – Καλαμάτα

Ζάκυνθος – Λεωνίδιο

* Η αγωνιστική αυτή είναι η πρώτη του Β’ γύρου.

Όλη η επικαιρότητα